Immoselle kaasuauto kaikilla herkuilla!

JYP ja Laakkonen jatkavat monivuotista yhteistyötään, JYP-pelaajien automerkki on kaudella 19-20 Skoda.

 

Jarkko kaasuttaa Skodalla; yhteistyössä mukana JYP, Laakkonen, Mustankorkea, Continental ja Tikka Spikes.

Jarkko Immosen kaasuauto:

  • Skoda Octavia Combi 1.5 TSI G-TEC Style BusinessLine DSG
  • kulkee aina ensisijaisesti kaasulla ja kaasu voi olla bio- tai maakaasua
  • biokaasulla ajaessa hiilijalanjälki hipoo nollaa
  • Octavia on myydyin kaasuauto Suomessa
  • toimintamatka kaasulla noin 400km + bensa noin 150km.
  • kaasu Octavian hinnat alkaen 27 500€.

Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä. Biokaasun (mm. Mustankorkean kaasu) käyttö polttoaineena vähentää auton hiilidioksidipäästöjä noin 85 % bensiiniin verrattuna eli päästöissä päästään samalle tasolle kuin tuuli- ja aurinkosähköllä ajettaessa. Myös terveydelle haitalliset pienhiukkas- eli lähipäästöt ovat kaasulla ajettaessa lähellä nollaa. Biokaasu myös tuotetaan jätteistä, joten se on 100 % kotimaista, uusiutuvaa polttoainetta, kiertotaloutta parhaimmillaan. Biokaasun tuotannon sivutuotteena syntyy myös hyviä maanparannusaineita

Uudet kaasuautot ovat jopa halvempia kuin vastaavat bensiinikäyttöiset autot. Halvimmat uudet kaasuautot maksavat noin 15000 euroa, käytettyjä saa jo muutamalla tuhannella. Kaasuautoja on tarjolla pikkuautoista isoihin tila-autoihin ja myös paketti- ja kuorma-autoja.

Kaasuauton toimintamatka yhdellä kaasutankkauksella on tyypillisesti 300-500 km. Kaikissa kaasuautoissa on myös bensatankki ja bensan avulla matka jatkuukin tarvittaessa vielä satoja kilometrejä. Ja kun biokaasua on tankattava, se käy ihan yhtä helposti ja nopeasti kuin bensiininkin tankkaaminen, muutamassa minuutissa.

Talvella autossa on Continentalin kuminastarenkaat. Kumirunkonastat valmistaa Tikka Spikes Oy. Kuminastarenkailla tien kuluminen vähenee Continentalin mukaan 20 %. Lisäksi renkaat lisäävät ajomukavuutta nastojen mukautumisella tien pintaan, vähentävät rengasmelua ja nastoja irtoilee vähemmän.

Kuvassa Risto Korpela JYP, Tuomas Vilander Laakkonen, Juha Rautiainen Tikka Spikes, Jarkko Immonen ja Esko Martikainen Mustankorkea.

Kuvat Jiri Halttunen