A-Nuorten viikkokatsaus 22.10.19

Viime viikolla kevennettiin oheisharjoittelua ja jäälläkin mentiin lyhyitä teräviä settejä silmällä pitäen viikonloppua. Perjantaina avattiin Vaasan turnaus revanssilla Hifk:ta vastaan. Kaksi ensimmäistä erää kamppailtiin vahvasti pelin voitosta. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin johtoasemassa 1-0 ja toiselle tauolle 2-1. Kolmannessa erässä Hifk lisäsi painetta hyökkäyspeliin, johon ei kyetty vastaamaan. Loppulukemiksi tyhjään maaliin 2-5 helsinkiläisille.

Avauspelistä palauduttiin hyvin ja valmistautuminen seuraavaan peliin meni nappiin. Lisäksi lauantain TuTo -kamppailuun vaihdettiin kentällinen tuoreita pelaajia tuomaan energiaa. Yksi energisimmistä Aki Tikkanen kahdella maalillaan. Loppujen lopuksi taululle lyötiin voittolukemat 9-1 suvereenin peliesityksen päätteeksi.

Sunnuntaina turnauksen päätöspelissä kohdattiin Tampereen Ilves toistamiseen tälle kaudelle. Ensimmäiseen erään lähdettiin ryminällä, kun Lauri Kuoppala taklasi yhden Ilveksen pleksin läpi. Ensimmäisessä erässä ylivoima toimi ja taululle iskettiin 2-0 johtolukemat. Loppua kohden peli kääntyi enemmän puolustustaisteluksi. Lopputulemana puolustusvoitto Leo Kalilaisen johdolla lukemiin 2-1 ja täten turnauksen saldoksi 6 sarjapistettä.

Kakkosvalmentaja Matias Ikonen summaa viikonloppua seuraavasti: ”Onnistunut viikonloppu, kaikki hoitivat vastuunsa viimeisen päälle. Saatiin onnistumisia yksilötasolla laajalla rintamalla niin pisteiden muodossa kuin pelillisestikin. Joukkueen erikoistilannepelaaminen otti askeleen eteenpäin sekä ali- että ylivoimalla. Ollaan aidosti tyytyväisiä kuuteen pisteeseen. Kuitenkin perjantain ottelusta on otettava oppia ja löydettävä keinot kärkipelien vaatimustasolle, jotta ne käännetään voitoiksi.”

Kotiotteluja pelataan tällä viikolla yksi, lauantaina kohdataan LähiTapiola Areenalla Jukurit. Ottelu alkaa klo 15.30. Otteluun vapaa sisäänpääsy, kioskipalvelut A-käytävällä.