Lainaa JYP kausikortti kirjastosta!

Kuva Joonas Puuppo

Kaveri mukaan matsiin! – Jyväskylän kaupunginkirjaston valikoimaan lainattavat kausikortit 

 

Jyväskylän kaupunginkirjasto yhteistyökumppaneineen tarjoaa 5.12. alkaen kaikille kirjaston asiakkaille ikimuistoisia elämyksiä lainattavilla kausikorteilla. JYP Jyväskylä Oy lahjoitti kirjaston asiakkaiden käyttöön kaksi istumapaikkakausikorttia.

 

Kokeilussa ovat mukana jyväskyläläiset huippu-urheiluseurat JYP Jyväskylä Oy, Happee, Jyväskylä Basketball Academy, JyväsLentis, Jyväskylän Seudun Palloseura ja Kampuksen Dynamo. Keväällä kausikorttitarjonta laajenee lisää, kun mukaan liittyvät naisten Superpesiseura Kirittäret ja Jyväskylän Pallokerhon Naisten liigan jalkapallojoukkue. Myös kulttuuritoimijoita liittyy kevätkaudella kokeiluun, ensimmäisenä näistä ilta toisensa jälkeen loppuunmyydylle salille soittava Jyväskylän Sinfonia. 

 

-Jyväskylä on tunnettu liikuntapääkaupunkina. Täällä on vilkas urheiluseuratoiminta ja paljon ylimpien sarjatasojen urheiluseuroja. Olemme iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka moni toimija kiinnostui heti yhteistyömahdollisuudesta. Toivomme, että mukaan liittyy vielä lisää yhteistyökumppaneita niin urheilun kuin kulttuurinkin parista, osastonjohtaja Laura Hekkala-Vatula Jyväskylän kaupunginkirjastosta sanoo.

 

Kausikorteilla viikon laina-aika

 

Yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet lainattaviksi 1–3 kausikorttia. Yhdellä kirjastokortilla voi kerrallaan lainata kaksi saman toimijan kausikorttia. Tämä mahdollistaa sen, että tapahtumaan voi ottaa myös kaverin mukaan.

-Kirjastot tarjoavat lähtökohtaisesti tietoa, elämyksiä ja uusia kokemuksia. Yhteistyön kautta kirjasto ja mukana olevat urheiluseurat mahdollistavat vaikkapa tutustumisen uuteen lajiin. Lainattavat kausikortit tarjoavat matalan kynnyksen lähteä matsiin, Laura Hekkala-Vatula kertoo.

 

Kaikki kausikortit ovat lainattavissa ainoastaan Jyväskylän pääkirjastosta viikon laina-ajalla. Kortteja ei voi varata tai lainaa uusia saman tien uudelleen. Valikoimaan ja käyttöohjeisiin voi tutustua kirjaston uutuusalueella. Lainaus ja palautus tapahtuvat 1. kerroksen palvelupisteellä. Korttien saatavuustiedot voi myös tarkistaa etukäteen Keski-verkkokirjastosta hakusanalla ”kausikortti”.  Kausikorttien käyttöohjeisiin ja myöhästymismaksuihin kannattaa tutustua ennen lainaamista. Jos kortti jää palautumatta, peritään asiakkaalta kausikortin hankintahinta ja palauttamatta jäänyt kausikortti mitätöidään.

 

Idea kausikorttien lainaamisesta kirjastosta on levinnyt tänä syksynä ilmiöksi eri puolille Suomea. Alun perin idea lähti liikkeelle Helsinki Seagullsin ja Töölön kirjaston yhteistyöstä.