Puolustaja Jan Scotka JYPin takalinjoille – Ruusu jatkaa maalinsuulla ja Salmio hyökkäyksessä

JYP vahvistaa puolustustaan vasemmalta puolelta laukovalla ja toukokuussa 25-vuotissyntymäpäiviään viettävällä Jan Scotkalla. Scotka pelasi todella jykevän viime kauden Tshekin pääsarjassa HC Litvinovin riveissä tehden komeat 10 maalia ja 14 syöttöpistettä, ollen samalla joukkueensa tehokkain puolustaja. Yleispuolustajana tunnettu Scotka on ollut viimeiset viikot Tshekin miesten maajoukkueen MM-kisaleirityksessä ja hän on edelleen leirillä kamppailemassa kisapaikastaan. HC Vsetinin kasvatti Scotka on pelannut Tshekin pääsarjassa kaudesta 2014-2015 lähtien ja hän on myös ehtinyt edustaa Tshekin maajoukkuetta U18 ja U20 MM-kisoissa.  Scotkan sopimus on 2-vuotinen. 

”Scotka on erinomainen yleispuolustaja, joka pelasi vahvan kauden Tshekin Extraligassa ollen Litvinovin selkeä kärkipakki. Scotkaa kohtaan on meillä todella kovat odotukset ja hänen urakehityksensä näyttää edelleen vahvasti ylöspäin. Scotka on monikäyttöinen pelaaja vahvan luistelunsa, kamppailuvoimansa ja selkeän kiekollisen pelinsä ansiosta. Scotka pelaa peliä hyvällä asenteella ja hänen peliotteensa on todella aktiivinen” kommentoi Scotkan sopimusuutista JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen. 

 

Maalivahti Markus Ruusu jatkaa hurrikaanipaidassa 1-vuotisella sopimuksella. 23-vuotias Ruusu on Jämsän Kiekko-Susien kasvatti, joka pelasi uransa ensimmäiset liigaottelunsa JYPin riveissä jo kaudella 2016-20217. Pedanttina harjoittelijana tunnettu Ruusu aloittaa jo uransa kuudennen kauden liigaympyröissä. 

”Markus Ruusu on edelleen nuori ja kehittyvä maalivahti, jonka todellinen taso jäi joukkueen vaikean viime kauden takia mittaamatta. Uskomme vahvasti siihen, että Ruusu pystyy nostamaan tasoaan tiiviimmän viisikkopuolustuksen takana ja vastaamaan niihin koviin odotuksiin, joita häneen on asetettu. Ruusu on määrätietoinen harjoittelija ja tiedän hänellä olevan viime kauden jäljiltä todella kovat näyttöhalut todistaa olevansa huippuluokan maalivahti liigatasolla” Viitanen kommentoi Ruusun jatkosopimusta.  

 

JYP on lunastanut Mikko Salmion sopimuksessa olleen optiovuoden kaudesta 2021-2022. Jämsässä syntynyt positiivisuuden perikuvana tunnettu Salmio on kulkenut JYPin koko pelaajapolun korttelikiekosta liigajoukkueeseen. Kesällä 30-vuotisjuhliaan viettävä Salmio toimi viime kaudella joukkueen kapteenistossa kantaen varakapteenin A:ta rinnassaan. Salmio on edustanut JYPin lisäksi liigatasolla Porin Ässiä ennen paluutaan kasvattiseuraansa kaudeksi 2020-2021. 

”Mikko Salmion JYP -henkistä sydäntä ja intohimoa seuraamme kohtaan ei voi mitenkään mitata. ”Miki” on esimerkillinen joukkuepelaaja kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Salmio on monikäyttöinen pelaaja valmennukselle ja tuo meille selkeää erikoisosaamista joukkueen alivoimapelaamiseen” kommentoi Viitanen Salmion sopimusuutista. 

JYP Jyväskylä Oy ja puolustaja Joni Jurmo ovat purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. JYP toivottaa Jonille onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin!