Otteluraportti Ilves–JYP 20.11.2021

JYPin viimeinen vierailu Hakametsän jäähalliin oli murheellinen alusta loppuun. Ilves oli läpi pelin kenttätapahtumissa niskan päällä, ja vei lopulta voiton lukemin 6–1. Ottelun tehomies oli Balázs Sebők tehoilla 2+3.

Ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä jo avauserässä, kun ensimmäiselle erätauolle mentiin Ilveksen kolmen maalin johdossa. JYP ei löytänyt eväitä kiriin enää viimeisen 40 minuutin aikana, vaikka Jerry Turkulainen toisessa erässä toikin lohtua Ilves-vahti Roope Taposen avustuksella.

– Isomaalinen ottelu, jossa me emme päässeet parhaimpaamme. Joukkueessa oli hyvä fiilis ja saimme vähän kiriä aikaiseksi, mutta Ilves sai maalin siihen kavennuksen perään, Rasmus Heljanko kertaa.

Päätöserä oli melkoista kosmetikkaa, mutta toi jyväskyläläisille lisää lunta tupaan. Samuel Heleniukselle tuomittiin kauden kolmas kymmenen minuutin rangaistus, minkä vuoksi hän on pelikiellossa JYPin seuraavassa ottelussa.

Kymmenes peräkkäinen tappio tietää sitä, että JYP on historiansa jaetusti pisimmässä tappioputkessa. Kymmenen ottelun tappioputki on seurahistorian toinen, kun edellinen oli viime kaudella.

Kymmenennestä tappiosta huolimatta JYP ei pudonnut sarjataulukon viimeiselle sijalle. Viimeisenä jatkaa Ässät, joka on pisteen päässä hurrikaaniryhmästä.

– Pitää vain uskoa ja mennä positiivisella fiiliksellä. Halu on kova kurssin kääntämiseen, Heljanko toteaa.

Uusi vahvistus haluaa kantaa oman kortensa paremmin kekoon

Joakim Kemellin ja Patrik Siikasen loukkaannuttua JYP tarvitsi vahvistusta hyökkäysosastolleen, ja vahvistui löytyi lainasopimuksella HIFK:sta. 21-vuotias Rasmus Heljanko pelasi Tampereella toisen ottelunsa JYPin riveissä.

Energinen hyökkääjä on päässyt näyttämään taitojaan myös ylivoimalla. Tehopisteet ovat kuitenkin vielä kiertäneet nuorukaista.

– On ollut hienoa pelata jälleen Liigassa. En ole kuitenkaan saanut itsestäni vielä parasta irti. Pystyn antamaan lisää joukkueen kiekolliseen peliin, Heljanko miettii.

Seuraava mahdollisuus pisteille, niin pelurilla itsellään kuin joukkueella on ensi keskiviikkona, kun Jukurit saapuu Hippokselle. JYP on voittanut molemmat kauden aiemmista kohtaamisista.

– Jäi ehdottomasti parannettavaa seuraavaan peliin. Uskon, että tappioputki kääntyy vielä, Heljanko lupailee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Anssi Takala/Ilves