Otteluraportti JYP–Sport 26.11.2021

Perjantai-ilta tarjosi iltapuhteen JYPin ja Sportin välillä, jossa maalivahdit olivat suurimmassa valokeilassa. Lopulta JYP onnistui kääntämään vähämaalisen ottelun itselleen lukemin 2–1.

JYPin maalilla Markus Ruusu torjui 36 kertaa. Mukaan mahtui tukku huippupelastuksia.

– Pelasin hyvin jo keskiviikkona ja siitä pääsin jatkamaan. Olemme saaneet puolustusta parsittua kasaan, mikä on helpottanut tekemistäni, Ruusu tunnelmoi.

JYPin voittomaalista vastasi toisessa pelissä peräkkäin onnistunut Reid Gardiner. Ylivoimaosuma syntyi toisessa erässä. Päätöserässä JYP jäi pitkälti puolustusasemiin, mutta piti johdostaan sinnikkäästi kiinni.

Kun JYP voitti toisen kerran perkkäin ja Ässät hävisi, ero sarjajumboon kasvoi kuuteen pisteeseen. Matkaa kymmenennellä sijalla olevaan KalPaan on viisi pistettä.

– Voitot tuovat iloa koppiin. Rohkeus ja vapautuminen näkyvät nyt joukkueessa, Jukka Ahvenjärvi sanelee.

Loistelias ketju johti peliä

Kaukalon näyttävimmät suoritteet nähtiin Antti Kalaputaan johtamalta ketjulta, jonka laidoilla pelasivat Jerry Turkulainen ja Severi Lahtinen. Kolmikko vastasi ottelun avausmaalista, kun Lahtisen ja Kalaputaan esitöiden jälkeen Turkulainen pääsi viimeistelemään yhden kauden hienoimmista maaleista. Turkulainen nosti kiekon maalin kattoon jalkojensa välistä lähteneellä laukauksella.

Enempää osumia kolmikko ei iskenyt, mutta paikkoja riitti. Kolmikko sai lähes säännönmukaisesti vaihdosta toiseen paineen vastustajan päätyyn ja luotua paikkoja lisäosumiin.

– Äijät ja kiekko liikkuivat, joten pelaaminen oli todella hienonnäköistä. Itsekin aloin jo huokailla, kun paikkoja syntyi, Ruusu naureskelee.

JYP oli pelissä pitkiä pätkiä niskan päällä pitämällä kovaa tempoa yllä. Raskasjalkaisten vaasalaispelaajien vaihdot venyivät useaan otteeseen, mikä piti tahtikapulaa entistä vahvemmin JYPillä.

31 kertaa torjuneen Niko Hovisen huippuilta piti useissa tilanteissa lukemat tiukkana.

– Kun meillä luistin liikkui, hallitsimme peliä. Olimme pelin sisällä ja puolustimme kurinalaisesti, Ahvenjärvi summaa.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti huomenna Vaasassa.

– Huomenna on hieman eri peli, mutta kun pelaamme vahvuuksillamme, olemme vahvoilla, Ahvenjärvi ennakoi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen