Otteluraportti JYP–KalPa 10.12.2021

Jyväskylän perjantai-ilta tarjosi viiden tähden viihdepläjäyksen täynnä vauhtia, taklauksia, torjuntoja ja maaleja. Tapahtumien täytteinen ottelu upposi myös Jyväskylän 2246-päiseen yleisöön kuin veitsi voihin.

Lopulta pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 4–2. Pelin käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun JYP tappoi kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa KalPan johtaessa peliä. Alivoiman jälkeen JYPin ote parani selvästi ja jäällä alkoi Reid Gardiner-show. Gardiner viimeisteli kolme maalia peräkkäin, minkä johdosta syntyi kauden ensimmäinen kypärätemppu.

Kanadalaisen maalisaldo on nyt 12, jolla hän on Liigan maalipörssin jaetulla kolmossijalla Joakim Kemellin kanssa.

– En muista edellistä kypärätemppuani. On hienoa pystyä auttamaan joukkuetta voittamaan. Voitto on tämän illan tärkein asia, Gardiner sanelee.

Voitto katkaisi JYPin neljän ottelun tappioputken. Gardinerin lisäksi JYPin hahmoihin kuului myös Konstantin Shostak, joka vaihdettiin hurrikaaniryhmän veräjälle toiseen erään pelin aloittaneen Markus Ruusun tilalle.

–̣ Maalivahdinvaihdolla oli tarkoitus herätellä joukkuetta. Halusimme saada joukkueen tajuamaan, millainen mahdollisuus oli tulokseen tänään. Palkintokin sitten tuli, Jukka Ahvenjärvi tuumaa.

Ketjumuutokset toimivat

JYP palautti tähän otteluun tuttuja ketjukombinaatioita. JYPin avausmaalista vastasi Severi Lahtinen, joka katkaisi 17 ottelun maalittoman putkensa.

Suurimman valokeilan varasti Braden Christofferin ketju, laidoillaan Brad Lambert ja Reid Gardiner. Christoffer loisti isolla alivoimavastuulla, Lambert hankki ylivoiman, jonka aikana ottelun voittomaali syntyi ja Reid Gardiner nappasi ratkaisijan viitan harteilleen.

– Ketjumme toimi tänään todella hyvin. Koko joukkueen peli oli hyvää kahdessa viimeisessä erässä hoidetun alivoiman jälkeen. Peli toimi joka kentän osa-alueella, Gardiner kehuu.

Pelin kuvassa KalPa piti kiekkoa selvästi enemmän ja rakensi paljon vaarallisia pyörityksiä JYPin päätyyn. JYPin puolustaminen omalla alueella oli varsinkin kahdessa viimeisessä erässä tiivistä ja energiaa riitti myös riittävien maalipaikkojen rakentamiseen.

– Pelin kuva oli se, että KalPa sai paljon pitkiä pyörityksiä. Meidän identiteettimme näkyi tänään sitoutumisena ja luistelutyönä, minkä kautta pystyimme liikuttamaan kiekkoa ja saimme tuloksen, Ahvenjärvi summaa.

Päätöserän loppuhetkillä JYP onnistui hyydyttämään peliä hyvin. 4–2-osuman jälkeen KalPa ei tosissaan päässyt uhkaamaan JYPin johtoa, vaan pyöritykset jäivät enemmänkin näennäisiksi.

Tämän ansiosta JYP lähtee lauantaina Helsinkiin voitto allaan. Ottelussa vastaan asettuu sarjanelonen HIFK, joka on jäänyt kymmeneen edelliseen peliin vain kahdesti ilman pisteitä.

– Nyt pitää päästä nopeasti palautumaan ja valmistautumaan huomiseen. Vastassa on kova joukkue, joten pitää jatkaa samalla mallilla kuin tänään, Gardiner päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen