Otteluraportti JP–Ässät 25.2.2022

– Illalle oli kolme tavoitetta: Saada hyvä tunnelma halliin, check, JYP voittoon, check ja pitää itsensä ehjänä, check.

Näin Juha-Pekka Hytönen tiivisti illan tavoitteet heti ottelun päätyttyä, kun Hippoksella oli nähty kauden hienoin kiekkotapahtuma. Jo JYPin yhden kaikkien aikojen suurimmista pelaajista pelaajauran päättyminen toi iltaan kovan latauksen, mutta myös itse ottelu kasvoi todelliseksi spektaakkeliksi.

JYP oli päätöserässä jo 1–3-tappiolla, mutta nousi lopulta jatkoajalla 4–3-voittoon. Takaa-ajon, illan teemalle sopivasti, käynnisti Hytönen tekemällään tahtomaalilla.

Muut illan JYP-hahmot olivat Jerry Turkulainen (0+4), Braden Christoffer (2+0) sekä 26 kertaa kiekon eteen venynyt Konstantin Shostak.

– Kivi vierähti sydämeltä, onnellinen loppu kaikkinensa. Kolmannessa erässä saimme kavennusmaalin ja olimme valmiita pelaamaan toisillemme, sitä kautta ansaitsimme voiton, Jukka Ahvenjärvi summaa.

– Yleisö antoi aivan kaiken, iso kiitos heille. Oli aika huikea tunnelma.

JYPin peli oli juhlakalun näköinen

JYP tuli otteluun selvästi todella latautuneena; laidat ryskyivät ja vierasjoukkue oli ahtaalla. Pikkuhiljaa Ässät pääsi peliin mukaan, mutta JYP vastasi kuitenkin erän ensimmäisestä maalista. Vain kaksi sekuntia ennen erän loppua Christoffer ohjasi Turkulaisen syötön verkon perukoille vieden hurrikaaninutut johtoasemassa erätauolle.

Toinen erä oli hurrikaaniryhmälle vaikein. Sen aikana JYP oli jatkuvasti askeleen perässä ja Ässät nousi pelissä tasoihin. Samat askelmerkit näyttivät jatkuvan myös päätöserässä, kun porilaiset karkasivat jo kahden maalin johtoon.

Lukemat olivat pysyneet tiukkoina, kun Shostak oli venynyt akrobaattisiin torjuntoihin. JYP tarrasikin vielä mahdollisuutensa reilun viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Hytösen kovalla taistelulla ja videoiden kautta tarkistetulla 2–3-osumalla JYP hurmioitui ja hetkeä myöhemmin Rasmus Heljanko löi jo pelin tasoihin.

Trillerimäisen lopun kautta mentiin jatkoajalle, jossa JYP nappasi kaksi pistettä. Derek Barach jäähyili jatkoajan alkuun, ja ottelun ensimmäisen osuman kanssa lähes identtisellä tavalla voiton ratkaisi Christofferin ohjuri maalin edestä.

2739 silmäparia todistivat ikimuistoista peliä, joka kaiken ohella katkaisi JYPin seitsemän ottelun tappioputken.

Komeasta tapahtumasta huolimatta Hytöselle ei hiipinyt ajatusta, että ura vielä jatkuisi – vaikka sitten Lahdessa, missä JYP pelaa huomenna seuraavan pelinsä.

– Ei kyllä yhtään käynyt mielessä, että pelaisi vielä lisää. Tämä oli urheilua parhaimmillaan, draamaa riitti ja oli makeaa pelata. Hienoa, että sai vielä kerran kokea tämmöisen pelin, Hytönen toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen