Eetu Laurikainen haluaa auttaa JYPin menestyksen tielle: ”Ei saa tyytyä keskinkertaisuuteen, vaan haetaan menestystä”

JYP tiedotti keskiviikkona ensimmäisestä uudesta pelaajasopimuksesta, kun Eetu Laurikainen palaa JYPin maalin suulle. Jo toista kertaa kasvattiseuraansa palannut maalivahti nappasi kiekkoja edelliset kaudet HPK:ssa.

– Tunnelma on innostunut, kun palaa kotiin. JYP on itselle aina kärkivaihtoehto, kun mietitään, missä pelaa. Aina olen tykännyt täällä olla ja intressit kohtasivat nytkin, niin oli helppo tarttua tähän, Laurikainen sanoo.

Ensimmäisen kerran jyväskyläläinen lähti maailmalle vuonna 2012, kun JYPin junioriputki oli koluttu läpi. Tuon putken aikana Laurikainen teki myös yhteistyötä täksi kaudeksi JYPiin tulevan maalivahtivalmentaja Janne Pekkarisen kanssa.

Nyt Laurikainen on pelimiehen parhaassa iässä ja tulee Jyväskylään kantamaan ykkösvahdin viittaa sekä toimimaan esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

– Rentoutta ja nöyryyttä on tullut aimo annos lisää. Edelleen luotan sellaiseen rauhallisuuteen ja varmuuteen, ne edellä jäällä mennään, Laurikainen kertaa.

– On kiva päästä myös seuraamaan Topias Leinosen tekemistä ja antamaan vähän neuvoja. Osaan mielestäni olla esimerkillinen tekemisessäni.

Tavoitteet tulevaan kauteen ovat yksinkertaiset.

– Haluan, että JYP on haastamassa kärkiporukoita. Kyllä me siitä lähdetään, että keväällä pelataan pitkälle. Ei saa tyytyä keskinkertaisuuteen, vaan haetaan menestystä, veräjänvahti heittää.

Katso videolta Eetu Laurikaisen ajatuksia.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva: Jiri Halttunen