Pikkuleijonien kapteeni Jere Lassila haluaa olla muita askeleen edellä: ”Haluan johtaa näyttämällä esimerkkiä”

JYPin 18-vuotias kiekkolupaus Jere Lassila kirjoitti keväällä pitkän jatkosopimuksen seuran kanssa. Lassila kuuluu seuran omiin kasvatteihin, ja on jo useamman vuoden pelannut itseään vanhempia vastaan.

Tuon lisäksi lahjakkuudesta kertoo myös se, että Lassila on kantanut ikäkausimaajoukkueissa kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Viimeisin esimerkki tästä nähtiin kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun Pikkuleijonat voitti turnauksessa pronssimitalit.

– En ole kaikista äänekkäin kopissa, mutta jos jotain sanottavaa tulee, niin on minulla asiaakin. Haluan johtaa näyttämällä esimerkkiä jäällä ja sen ulkopuolella, Lassila toteaa.

– Kentällä pyrin olemaan muita ajatuksen edellä. Haluan ennakoida ja lukea peliä oikein. Myös syöttäminen ja luistelu kuuluvat vahvuuksiini.

Joakim Kemellin ja Topias Leinosen tavoin myös Lassilalla on edessään varauskesä NHL:ään. Matkaa on hidastanut se, että Lassilan viime kausi oli melko rikkonainen.

– En ole hirveästi varausta miettinyt. Kauteni oli melko rikkonainen, niin keskityn lähinnä siihen, että pääsisi pelaamaan. Toivottavasti varaus jossain kohtaa tulee, jyväskyläläinen miettii.

Lassilalla on edessään mielenkiintoinen kesä muutenkin kuin varaustilaisuuden puolesta. 18-vuotias hyökkääjä on noussut Liiga-ringin mukaan harjoittelemaan ja tekemään töitä kohti tulevaa kautta.

Hän tietää, että edessä saattaa olla monivaiheinen kausi.

– Isoin tavoite on pysyä ehjänä. Minulla on varmaan sellainen kausi tulossa, että pelaan useammassa joukkueessa. Minkä verran missäkin riippuu omista otteista ja joukkueiden terveystilanteesta.

Katso videolta tarkemmin lupaavan nuoren hyökkääjän kuulumisia.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen