JYPin kausi käynnistyi kahdella tappiolla Tampere Cupissa – myös positiivisia asioita löytyi

JYPin toinen yhteinen harjoitusviikko huipentui kapteeniston nimitykseen ja ensimmäisiin harjoituspeleihin. Paluumuuttaja Robert Rooba sai kapteenin C-kirjaimen rintaansa, kun taas apulaiskapteenin virkaa alkavalla kaudella hoitavat Sami Niku, Jerry Turkulainen ja Juuso Puustinen.


Tämä nelikko ja muu hurrikaaniryhmä nähtiin ensimmäisen kerran tositoimissa Tampere Cupissa, jossa perjantaina vastaan asettui HPK ja lauantaina Ilves. Perjantaina tuloksena oli tappio HPK:lle lukemin 2–4. JYP meni ottelussa kahdesti johtoon Patrik Siikasen ja Juuso Puustisen osumilla, mutta lopulta HPK nappasi paikan turnauksen loppuottelussa ja lähetti JYPin pronssipeliin.

– Tosi hyvä maku, kun pitkästä aikaa pääsi pelaamaan. Ensimmäisen erän alussa jännitimme ja tuli virheitä, mutta pikkuhiljaa paransimme ja toinen erä oli tosi hyvä. Kolmannen erän lopussa tuli muutama virhe, joista HPK kuittasi tehokkaasti, Siikanen analysoi peliä.

Lauantain ottelussa JYP onnistui karkaamaan jo 4–1-johtoon, mutta taipui lopulta tupsukorville lukemin 4–5. JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner, Jerry Turkulainen, Juuso Puustinen ja Mikko Petman.


– Pelin vaade oli kovempi kuin perjantaina ja me paransimme siitä ottelusta. Eka erä oli hyvä, pikkuisen ehkä johtoasemassa myöhemmin luonne antoi periksi ja kaveri sai pari maalia, joiden jälkeen oli uusi peli. Sen jälkeen oli tappelua yhdestä maalista, harmittaa että pompulla ratkesi Ilvekselle, Jukka Rautakorpi tiivistää.

Ottelut antoivat tärkeää dataa myös valmennukselle siitä, missä joukkueen kauden valmistelut ovat menossa.

– Hyvä turnaus meille. Löysimme keinoja parantaa peliä turnauksen aikana. Joukkueen sitoutuminen oli hyvällä tasolla. Seuraavaksi pitää löytää keinoja voittaa pelejä, Rautakorpi selittää.

JYP kierrätti kokoonpanoa melko reippaasti pelien välillä, minkä takia usealla pelaajalla oli mahdollisuuksia antaa näyttöjä tulevan kauden pelipaikan puolesta. Erityisesti leveä hyökkäyskalusto on luonut tiukan kilpailutilanteen, joka potkii pelaajia antamaan näyttöjä illasta toiseen.

– Henkilökohtaisesti tykkään, kun on kilpailua. Siitä saa lisälatausta myös harjoittelemiseen, Siikanen sanoo.


– Lauantain pelistä pitää nostaa esille Aleksi Malinen, hän pelasi vahvan pelin. Pakeista nostan esille myös Tobias Winbergin positiivisista onnistujista. Geoff Platt nosti tasoaan lauantaina selvästi ja toteutti paremmin haluttuja asioita. Aaro Vidgren ja Patrik Siikanen ovat vahvoja “mörkkäripelaajia”, jotka auttavat sillä puolella, Rautakorpi nostaa onnistujia esiin.
JYPin seuraava harjoitusottelu on ensi torstaina, kun vastaan asettuu SaiPa Lappeenrannassa. Torstaisen Jyväskylässä pelattavan koripallomaaottelun vuoksi JYP lähtee myös leireilemään.

– Peli käydään läpi ja tästä saadaan asioita työstettäväksi. Ensi viikolla olemme muutaman päivän Vierumäellä. Hyvä meille, kun saamme keskittyä yhteistyön ja asioiden parantamiseen, päävalmentaja kuvailee tulevaa viikkoa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen