Otteluraportti: HPK juotti karvasta kalkkia – ”Voittoja varmasti alkaa napsua”

JYP lähti katkaisemaan pitkää epämieluista putkea Hämeenlinnaan, sillä edellinen kolmen pisteen voitto HPK:n vieraana oli tullut lokakuussa 2015. Tuon jälkeen hurrikaaniryhmä oli vieraillut kaupungissa 14 runkosarjaottelussa hakien vain kaksi jatkoaikavoittoa ja kahdeksan pistettä.

Ryöstöretken suhteen kaikki näytti avauserässä hyvältä, mutta pikkuhiljaa taivaalle ilmestyi tummia pilviä. Lopulta kolmen pisteen potin karkaaminen varmistui ajassa 59.40 HPK:n kivutessa kahden maalin takaa rinnalle 2–2-tilanteeseen.

Lopulta jyväskyläläisten pistepussi karttui vain yhdellä pisteellä. Voittomaalikilpailussa Liigan pistepörssiä johtava Michael Joly oli liian paha pideltävä ja loppulukemiksi kirjattiin 3–2.

– Vähän hapan maku jäi, enemmänkin oli tarjolla. Vastustajan maalit tekivät tappiosta vielä karvaamman, kun tulivat erien lopulla. Mahdollisuudet jossitteluun olisi, mutta se ei tässä vaiheessa auta, Teemu Suhonen summaa.

– Isossa kuvassa tärkein juttu on se, että peli menee oikeaan suuntaan ja pienet nyanssit menevät haluttuun suuntaan. Virheet tulevat karsiintumaan ja toisessa päässä verkko heiluu entistä tiuhempaan. Voittoja varmasti alkaa napsua.

JYPin maaleista vastasivat Joakim Kemell ja Teemu Suhonen. Ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelannut Topias Leinonen torjui maalillaan 28 kertaa.

Hyvä alku ei kantanut voittoon

JYPin ryöstöretki sai loistavan alun, kun minuuttiakaan ei kulunut ennenkuin Joakim Kemellin laukaus upposi verkon perukoille. Kemellin laukaisupaikka aukesi suoraan aloituksesta, jonka Geoff Platt voitti aivan pystyyn.

Avauserän puhuttavimmat tilanteet olivat kolhuja; siinä missä linjatuomari Joni Pekkala joutui jättämään pelin kesken aloitustilanteessa tulleen kolhun takia, Reid Gardiner selvisi säikähdyksellä kipeäätehnestä kiekon osumasta.

Yleisö oli valmiina suuntaamaan jo erätauolle, kun vieraat iskivät vielä toistamiseen. Digitaalit pysähtyivät aikaan 19.59, kun Teemu Suhonen juhlisti ensimmäistä maaliaan JYP-paidassa.

– Aina maalinteko helpottaa ja tuo itseluottamusta, kun rooliin kuuluu puolustuspelin lisäksi saada jotain aikaan hyökkäyspäässä. Pomppasi hyvin, kaverin veskarikin oli nurin, niin puoli maalia oli tyhjänä, Suhonen kertaa.

Toisessa erässä JYP oli näennäisesti niskan päällä, mutta ei heiluttanut maaliverkkoja. Lähimpänä sitä kävivät Joakim Kemell ja kultakypärä Braden Christoffer, joiden yritykset pysähtyivät kuitenkin kehikkoon.

Kun JYP ei onnistunut paketoimaan peliä hyvistä paikoista, HPK sai toisen erän viimeisille minuuteille hengen päälle. Päätöserään kutkuttavan tilanteen loi Juuso Hietasen kavennusosuma, joka tuli 16 sekuntia ennen toisen erän päätöstä.

Päätöserässä JYPin pelissä korostui puolustuspelaaminen, kun vieraat tyytyivät roiskimaan rutkalti kiekkoa ulos alueelta ja taistelemaan pisteistä sitä kautta. Jännitys huipentuikin lopulta viimeiselle minuutille asti, ja lopulta ilmassa roikkunut tasoitusosuma syntyi: Michael Jolyn laukaus upposi verkkoon vain 20 sekuntia ennen loppua.

Jatkoajan parhaat paikat aukenivat JYPille ylivoiman johdosta, mutta kaksiminuuttisen aikana maalia ei nähty. Lopulta ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jossa HPK oli terävämpi. Voiton takasi tasoitusosumasta vastanneen Michael Jolyn kaksi osumaa. JYPin ainoasta osumasta rankkareilla vastasi Severi Lahtinen.

JYPin seuraava mahdollisuus pisteisiin on lauantaina, kun Hippokselle kylään saapuu SaiPa.