Otteluraportti 14.9.2022 Sport kamppaili itsensä niskan päälle – Kemellin osuma JYPin lohtuna

JYPin Liiga-kausi alkoi vierasottelulla Sportia vastaan. Alkusyksylle vannoutuneeseen tapaan kaukalossa nähtiinkin vauhtia ja pelilliset hienoudet eivät olleet pääroolissa.

Maalisarakkaaseen hyvä vauhti ei kuitenkaan konkretisoitunut. Vähämaalisessa ottelussa erikoistilannepelaaminen nousi odotetun isoon rooliin, kun Sportin 3–1-voittoon päättyneessä pelissä kaikki maalit syntyivät erikoistilanteiden aikana.

– Tappio tuli, mutta meillä oli nousujohteinen peli. Paransimme koko ajan, mutta vielä emme löytäneet avaimia voittoon, maalin suulla luutinut Eetu Laurikainen toteaa.

Sportin sankari oli ottelun avaus- ja voittomaalin iskenyt Simon Hjalmarsson. JYPin ainokaisesta vastasi Joakim Kemell.

Ottelussa nähtiin myös yksi debyytti, kun Jere Lassila pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

Kovaa kamppailua, vähän maaleja

Askelmerkkien valaminen illan kamppailulle alkoi avauserässä, kun jäähyt määrittivät erän tapahtumia. Niitä nähtiin kaksi kappaletta, molemmat JYPille. Näistä ensimmäisen Sport myös hyödynsi, kun Simon Hjalmarsson pääsi lusikoimaan kiekon verkkoon.

Vaikka painopiste oli melko voimakkaasti JYPin puolustusalueella, laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Eetu Laurikainen pääsi kuitenkin kertaalleen osoittamaan, että hanskakäsi on hyvässä vireessä heti kauden alussa.

– Meinasi tulla vähän kiire, kun syöttö hukkui, mutta onneksi tehtiin sammakkoliikkeitä ja sattui osumaan. Kokonaisuutena oma peli tuntui hyvältä, kiekot löytyivät ja välillä olin tielläkin, maalivahti hassuttelee.

Toisessa erässä rangaistu joukkue oli Sport ja JYP iski heti ylivoiman päätyttyä. Joakim Kemell luisteli laidasta sisään ja pullisteli verkkoja vastustamattomalla rannelaukauksella.

Myös kolmas erä oli silminnähden tasainen, mutta pienet marginaalit kääntyivät isäntien eduksi. Hjalmarsson iski illan toisen osumansa JYPin hyökkäyspään jäähyn jälkeen. JYP yritti kiriä, mutta kamppailutilanteita vahvoin ottein hallinnoinut Sport piti hurrikaaniryhmän pois laadukkailta maalipaikoilta.

Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Turo Asplund.

– Paljon on joukkue muuttunut ja uusia jätkiä, se vaikuttaa. Meillä oli heikko aloitus, sitä kun parannetaan ja samalla tavalla nostetaan tasoa pelin edetessä, niin hyvä tulee, Laurikainen summaa.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina 16.9., kun Rauman Lukko tulee kylään Hippokselle.