Konnekuljetuksen otteluennakko: Kolmen kamppailun viikko käynnistyy Kaakosta – Jukka Rautakorvelle komea rajapyykki

JYPin kolmen ottelun alkaa Kaakon-kiertueella, ja ensimmäisenä stoppina on Lappeenranta. JYP lähtee tiistain otteluun kolmen pelin tappioputkessa, joten vakaana aikeena on kurssinkääntö. Edelliset tappiot tulivat viikonloppuna Tapparalle kotona ja KalPalle vieraissa.

Viikkoon lähdettäessä hurrikaaniryhmä on sarjataulukon sijalla 13, kun pisteitä on 12.

– Joukkueen olemuksesta näkee, että on koettu pettymystä, joten nälkää riittää. Harjoittelu ja arki on mennyt paljon eteenpäin, mutta pelin luonteen kanssa on vielä kehitettävää. On kovaa rokkia, kun 50 minuuttia peli kestää ja sitten tulee musta hetki, Ville Nieminen viittaa KalPa-otteluun.

SaiPa oli toinen tällä kaudella valmentajaa vaihtanut Liiga-joukkue, kun viime viikolla Pekka Virta poistui päävalmentajan paikalta. Ville Hämäläisen johdolla sputnikit raapivat lauantaina 3–2-voiton Kärpistä. Voitto katkaisi kuuden ottelun tappioputken, mutta sarjassa vähiten maaleja tehnyt joukkue on yhä Liigan jumbosijalla.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen syyskuussa Hippoksella päättyi hurrikaanipaitojen 2–0-voittoon.

– SaiPan karvaus on nyt kaksivaiheisempi. Joukkue on tasapainoisempi ja pelaa yksinkertaisemmin. Prosessissa voitot ruokkisivat oman toiminnan uskottavuutta, ja uskon kanssa me olemme koko ajan tekemisissä, Nieminen toteaa.

Tiistain ottelu on Jukka Rautakorvelle 900. Liiga-ottelu valmentajana. Komea rajapyykki ylittyy Liiga-historian toisena valmentajana. Enemmän valmennettuja pelejä on vain Pekka Virralla, jolla otteluita on 905.

Kokoonpanoon tulee pientä muutosta. Lukko-vahti Samuel Jukuri saapuu joukkueen mukaan lainasopimuksella ja pelaa tiistaina Lappeenrannassa. Pakkipuolella Tobias Winberg palaa kokoonpanoon pudottaen Ville Ottavaisen seiskapakiksi.

Ottelu Lappeenrannassa alkaa kello 18.30.

Toimittaja: Jere Korkalainen