Otteluraportti: Parkkisen huippuotteet eivät kantaneet pisteille

JYP haki Hämeenlinnassa katkoa pitkälle vieraskurimukselle, sillä se oli poistunut edellisen kerran Hämeenlinnasta kolmen pisteen kanssa lokakuussa 2015. Lähtökohta otteluun oli muutenkin mielenkiintoinen, sillä JYP halusi hiekottaa HPK:n tietä pudotuspelihin ja Niko Parkkinen sai ottelussa kauden ensimmäisen komennuksen aloittavaksi vahdiksi.

Parkkinen kuuluikin JYPin suurimpiin hahmoihin 34 torjunnallaan. Pisteitä JYPille ei kuitenkaan tarttunut mukaan, vaan HPK voitti lukemin 4–2. JYP johti peliä vielä päätöserässä, mutta tulkinnanvaraiset tuomiotkin käänsivät pelin HPK:n eduksi. JYP joutui kyseenalaisesti ottelun loppuhetkillä alivoimalle ja Kerhon voittomaalia tutkittiin pitkään videolta, mutta tuomiot olivat tällä kertaa HPK:n puolella.

– Koko viikon jännitin, kun kuulin, että tulen pelaamaan. Loppu jätti karvaan maun. Voiton halu oli kova, mutta näin kävi tällä kertaa, Parkkinen sanoo.

JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner ja Aaro Vidgren. Kun Michael Joly jäi maaleitta, Gardiner siirtyi maalipörssin yksinäiseksi kärjeksi yhden maalin erolla Jolyyn.

Unelma-alku

Ottelu ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun JYP mylläsi paineen HPK-päätyyn, ja Gardiner huudatti vieraskannattajia komealla kääntölaukauksella. Osuma kuvasti koko ottelun avauskymppiä, jonka aikana JYP oli selvästi kuskin paikalla paineettoman energisellä pelaamisellaan.

Erän edetessä JYP sortui muutaman kerran helmasyntiinsä, eli huolimattomuuteen kiekollisena. Parkkisen maali pysyi kuitenkin koskemattomana.

– Alussa kyllä jännitti, miten pääsi taas peliin kiinni. Pääsin kuitenkin peliin hyvin sisään, kassari iloitsee.

HPK iski toisen erän askelmerkit jo avausminuutilla, kun se loi heti muutaman loistavan maalipaikan. JYPin kiekollinen pelaaminen laitettiin vielä avauserääkin ahtaammalle kovalla karvauspelillä, jonka seurauksena HPK:lle aukesi useita paikkoja.

Erä ehti lopulta puoliväliin, kun Veikko Loimaranta tasoitti ottelun. JYPilläkin oli erässä paikkansa, mutta esimerkiksi Robert Rooba ei onnistunut läpiajostaan saamaan kiekkoa verkkoon.

Jos JYPin uusittu nelosketju ihastutti keskiviikkona, sitä se teki myös tänään heti päätöserän alussa. Mikko Petman kynäili komeasti läpi kentän ja lopulta Aaro Vidgren pääsi iskemään irtokarat verkkoon ja siirtämään JYPin 2–1-johtoon.

HPK:n kirissä katseet kääntyivät siihen, saako kuvasta kadoksissa ollut Joly kaivettua taikatemppuja myös tähän iltaan. Pian JYPin osuman jälkeen hän laukoikin kiekon tolppaan ja erän puolivälin jälkeen hän rakensi Kerhon tasoituksen komealla soololla, jonka päätteeksi Eetu Liukas laittoi kiekon maaliin.

Kun HPK meni loppuhetkillä 3–2-johtoon, hurrikaanipaidat hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta HPK iski loppulukemat tyhjään maaliin.

JYP pelaa kauden viimeisen ottelunsa huomenna lauantaina kotona. Vieraaksi saapuu aina sytyttävä HIFK.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Kuvat: Jiri Halttunen