Raportti: JYP jäi pisteittä Porissa – ”Aika sanattomaksi vetää”

Tiukat maalin pelit. Ne ovat olleet JYPin kauden teema ja sellainen nähtiin myös Porissa. Harmillisen tutun kaavan mukaisesti myös tämä ottelu kääntyi lopulta JYPin maalin tappioksi. Karvaan tappiosta teki se, että Ässien videoltakin tarkistettu voittomaali syntyi ajassa 58.49, kun Reid Gardiner kärsi hyökkäyspään jäähyä.

– Päällimmäisenä mielessä on pettymys, joka peittää kaiken muun. Aika sanattomaksi vetää, kapteeni Robert Rooba kommentoi.

JYPin maaleista vastasivat Rooba sekä Eetu Peltola. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 31 kertaa.

JYPin ero pudotuspeliviivan päälle pysyi kymmenessä pisteessä, kun runkosarjaa on jäljellä viisi peliä.

Alku lupasi hyvää

Kun Ässillä oli alla 0–5-tappio edellisestä ottelusta, odotusarvona oli kovavauhtinen alku, jolla JYP haluttaisiin laittaa ahtaalle. Tätä ei kuitenkaan oikeastaan nähty, vaan kuskin paikalla oli vierasjoukkue. JYP piti kiekkoa, liikutti sitä huolellisesti ja katkoi ässähyökäykset nopeasti.

Ottelun avausmaali saatiin juuri erän puolivälissä, kun pirteästi pelannut nelosketju petasi paikan maalin eteen hiipineelle Eetu Peltolalle, joka ei tilanteesta erehtynyt. Erässä nähtiin vielä yhdet ylivoimamaalit molemmissa päissä. Näin ollen erätauolle lähdettiin vierasjohdossa, kun Rooba onnistui tekemään kauden kymmenennen osuman.

Toisesta erästä ei juuri JYP-vinkkelistä kerrottavaa jäänyt. Patapaitojen tasoitusosuma nähtiin jo 24 sekunnin jälkeen, ja käytännössä koko erä mentiin hurrikaanipaitojen puolustusalueella. JYP kuitenkin puolusti ykkösaluetta kohtalaisen hyvin, minkä takia lisäosumia ei nähty.

– Annoimme pelin siinä vähän pois. Halusimme pelata samalla tavalla kuin avauserässä, mutta vastustaja painoi kaasua pohjaan, Rooba kiteyttää.

JYP onnistui päätöserään kaivamaan terävämpää taisteluilmettä ja pelaaminen oli pääsääntöisesti hyvin tasaista pienten marginaalien peliä. Pisteiden merkitys oli nähtävissä selvästi, kun molemmat pelasivat riskejä vältellen.

Huolimattomuutta oli kuitenkin nähtävillä, mistä kertoi esimerkiksi JYPin ottamat kaksi rangaistusta vastustajan maalin takana. Näistä jälkimmäisen aikana isännät saivat kiekon JYP-verkkoon. Maalin tehnyt Derek Barach kaatui tilanteen tuoksinassa Vehviläisen päälle, mutta videotarkistuksen kautta maalia ei hylätty. Epäonnistuneen haaston kautta JYPille tuli vielä rangaistus, jonka kautta myös kiri jäi tyngäksi.

– Mielestäni hallitsimme tasakentällisin peliä. Ratkaisumaalista meillä oli oma näkemyksemme ja tuomareilla omansa, sitä ei tässä vaiheessa kannata enää spekuloida, Rooba summaa.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina kotona KalPaa vastaan.