Raportti: JYP kaatoi KalPan kauden viimeisessä Järvi-Suomen kahinassa

Perjantai-illan kiekkonäytelmä tarjosi kauden kuudennen Järvi-Suomen paikalliskamppailun, joka runsaslukuisen kotiyleisön iloksi päättyi JYPin voittoon.

Avainteemana oli sisukas puolustuspelaaminen, jonka turvin KalPa pysyi käytännössä läpi illan poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta ja iski illan aikana vain yhden osuman. Samaan aikaan JYP iski niitä neljä.

– Tämä oli työvoitto, koko pelin saimme tehdä hommia. Olimme maalinedustalla parempia ja halusimme pelata faneille hienoa kiekkoa, Eetu Peltola tiivistää.

– Pidimme sielun kunnossa ja KalPa joutui laukomaan viivasta ilman pääsyä irtokiekkoihin, Jukka Rautakorpi yhtyi suitsutukseen.

JYPin 4–1-voitossa maaleista vastasivat Santeri Koskela, Robert Rooba, Joakim Kemell sekä Severi Lahtinen. Veini Vehviläinen torjui 25 kertaa.

Alku haasteellinen

Ottelun alussa KalPa istahti kuitenkin kuskin paikalle. Hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi JYPin puolustusalueelle, eikä isännät tahtoneet saada omaan kiekollista peliään käyntiin.

Sisukkaalla ja miehekkäällä puolustuspelaamisella KalPan hallinta jäi kuitenkin melko näennäiselle tasolle, ja erän puolivälissä kuin varkain JYP siirtyi johtoon. Komean sommitelman päätteeksi Koskela pääsi iskemään illan avausmaalin.

– Puolustamalla laadukkaasti saimme hyvän määrän vastahyökkäyksiä ja suoria hyökkäyksiä, Rautakorpi kiittelee.

Toiseen erään JYP tuli terävällä ilmeellä. Erä ei ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia, kun Rooba ja Kemell olivat tulisilla laukauksillaan vieneet isännät 3–0-johtoon.

Maalien jälkeen kuopiolaiset ottivat aikalisän, joka nopeasti tuotti myös kavennusosuman. Tämä ei kuitenkaan horjuttanut JYPin vahvaa ilmettä, vaan toiselle erätauolle lähdettiin 3–1-tilanteessa, kun Vehviläinenkin ehti nollaamaan KalPan rangaistuslaukauksen.

Päätöserässä KalPa alkoi hieman myös ylihyökätä kavennusosumaa hakiessaan. Tämä avasi JYPille entisestään paikkoja naulata peli. Yksi paikka aukesi rangaistuslaukauksesta, mutta Reid Gardiner ei onnistunut ohittamaan Robin Rahmia.

Viimeinen naula KalPan arkkuun tuli ylivoimalla, kun Lahtinen pääsi viimeistelemään loppulukemat.

– Vastustajan hallinta pysyi näennäisenä, mikä kasvatti itseluottamustamme, Rautakorpi sanelee.

JYPin seuraava kamppailu tulee nopeasti, kun jo lauantaina vastassa on Jukurit Mikkelissä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen