Topias Leinonen jatkaa JYPissä

JYP on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Topias Leinosen kanssa. 19-vuotias maalivahti on yksi Suomen suurimpia maalivahtilupauksia ja tuttu näky Suomen ikäkausimaajoukkueissa.

– Topias on edelleen nuori kansainvälisen tason lupaus, jossa näemme erittäin paljon potentiaalia kasvaa urheilijana ja jääkiekkoilijana. Uskomme, että hänen tulevaisuutensa on valoisa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

– Jyväskylässä on hieno juttu meneillään ja tämä on hyvä paikka kehittyä. Seura on lähellä sydäntä ja isäkin on täällä pelannut, joten on hienoa päästä pelaamaan JYPissä seuran 100-vuotisjuhlakaudella, Leinonen sanoo.

Leinonen pelasi viime kaudella kahdeksan ottelua JYPin Liiga-joukkueen maalilla torjuntaprosentilla 85,82. Kauden kohokohta osui syksylle, kun Leinonen pelasi uran ensimmäisen Liiga-nollapelinsä SaiPaa vastaan. Pääosa viime kaudesta meni JYPin U20-joukkueessa, jossa pelejä kertyi 23 kappaletta.

Viime kevät ja kesä olivat nuorelle pelaajalle kiireistä aikaa, kun Leinonen torjui Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen pronssille ja kesällä tuli NHL-varaus Buffalo Sabresiin varaustilaisuuden toisella kierroksella. Nyt edessä on viime vuotta seesteisemmät kuukaudet.

– Edessä on vain viikon kehitysleiri Buffalossa, joten nyt pääsen keskittymään enemmän harjoitteluun kuin viime kesänä. Sitä kautta mielessä on seuraava steppi: pelata miesten pelejä viime kautta enemmän, “Leiska” kuvailee.

Urheilujohtaja Viitanen näkee, että Leinonen muodostaa mielenkiintoisen ja vahvan maalivahtikaksikon yhdessä Veini Vehviläisen kanssa.

– Veini näyttää tietä nuoremmalleen ja Topias pystyy haastamaan häntä tulevan kauden aikana. Hän tarvitsee peleja vyölleen, joten tarpeen mukaan häntä tullaan näkemään myös U20-joukkueen sekä Mestiksen mukana.

Sopimustilanne 31.3.2023

Maalivahdit
Topias Leinonen 2024
Veini Vehviläinen 2025

Puolustajat
Eetu Peltola 2024
Aleksi Malinen 2024
Tobias Winberg 2024
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2024
Reid Gardiner 2024
Rasmus Heljanko 2024
Robert Rooba 2024
Patrik Siikanen 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Riku Tohila 2025
Jere Lassila 2025
Mikko Perttu 2026
Jerry Turkulainen 2026