Juuso Vainio palaa JYPiin kokeneempana ja entistä nälkäisempänä

Moni JYP-kannattaja sai pääsiäiseksi iloisen uutisen, kun uusvanha hurrikaanikasvo Juuso Vainio palaa seuraan. Puolustaja saapui Jyväskylään kesken kauden 2015–16 ja edusti JYPiä kevääseen 2020 saakka.

Nousujohteinen aika Jyväskylässä toi mukanaan CHL-mestaruuden, Liiga-pronssin sekä C-kirjaimen rintaan ensimmäisen kerran uralla.

– Yhteisö otti minut hyvin vastaan, kun tulin tänne ensimmäisen kerran. Nuoremmat oppivat vanhemmilta ja sitä kautta dynamiikkaa on joukkueessa pidetty yllä. Oma kapteenius oli pieni yllätys. Koen, että kannoin vastuun hyvin ja siitä on hyvät muistot, Vainio kuvailee.

Nyt 28-vuotias pelaaja palaa Jyväskylään kolmen ulkomaan vuoden jälkeen. Kaksi kautta Ruotsissa sekä yksi kausi Sveitsissä kartuttivat kokemuspankkia, minkä takia JYPiin palaa entistä kypsempi puolustaja.

– Koen, että osaan käsitellä vastoinkäymisiä paremmin. Myös kokemuksen tuoma rauhallisuus on lisääntynyt, “Juspe” sanoo.

Vaikka Vainio on ollut muutaman vuoden poissa JYPistä, on koti pysynyt koko ajan Jyväskylässä ja myös seuran otteita on seurattu tarkalla silmällä.

– Tiesin aika tarkkaan, missä mennään, hän kuvailee.

Katso videolta lisää muistoja JYPistä, Jyväskylästä ja ulkomaanvuosista. Haastattelussa tunnelmoidaan myös jo hieman tulevia koitoksia.

Video: Jiri Halttunen
Haastattelija: Jere Korkalainen

Juuso Vainion kummiyrityksenä toimii Kuljetusapu K. Taipale Oy