Jukka Rautakorpi näkee kehitystä ja lupaa kaukaloon rohkeamman JYPin

Valtaosa JYPin joukkueesta on palannut sorvin ääreen yhteisten harjoitusten merkeissä. Ensimmäisinä viikkoina valetaan askelmerkkejä kohti tulevaa kautta, ja vahvoja positiivisia merkkejä onkin ollut jo nähtävissä.

– Ei tässä hirveästi ole lomailtu, vaan pyritty löytämään seuraavaa askelta. Joukkue näyttää toimintatavoiltaan ammattijoukkueelta, ja siinä ollaan hyvin erilaisia kuin viime vuonna. Pelaajat vaativat itseltään, toisiltaan ja valmentajilta enemmän, päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

Viime kauden jälkeen oli paljon puhetta jälkianalyysien tarpeellisuudesta, joissa pohditaan onnistuneita asioita sekä niitä juttuja, joita pitää kehittää. Parannuskohteita onkin löydetty, joilla prosessia saadaan vietyä jälleen eteenpäin.

– Haluamme lisätä turvallisuuden tunnetta, joka on tärkeä tekijä vaatimustason noustessa. Urheilupuoleen haimme suoraa ja rehellistä ajattelua. Liigan vaatimustaso on niin kova, että pelaajan pitää olla hyvä urheilija, jotta kestää kauden mittaisen rynkytyksen, Rautakorpi toteaa.

– Meidän huippu-urheiluprosessimme alkoi faktisesti viime keväänä. Nyt voimme jatkaa siihen päälle. Jos kuvittelemme tekevämme sellaisen yhdessä kaudessa, se on bluffia. Kaikki menestys tapahtuu kasvutarinan kautta ja sen pitää tapahtua askel askeleelta.

Liigan runkosarjan alkuun on vielä reilut neljä kuukautta aikaa, mutta päävalmentajalla on vahva kuva siitä, millaisen JYPin kannattajat tulevat kentällä näkemään.

– Tulemme olemaan rohkeampi joukkue ensi kaudella. Rohkeutta oli viime kaudellakin, mutta se ei ollut riittävän kantavaa. Haluamme sen synnyttävän viidakkomaisuutta, mutta ei saa kuitenkaan olla tyhmä. Liiga on ehdottomasti taktisin sarja Euroopassa, ja jos kärkiseuroja vastaan on tyhmä, he kyykyttävät sinua.

Videolta kuulet tarkemmin, mitä JYPin päävalmentajuus seuran 100-vuotisjuhlakaudella merkitsee sekä askeleista kohti tulevaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen