Mikko Perttu valittiin Mestiksen parhaaksi pelaajaksi

JYPin sopimuspelaaja Mikko Perttu on valittu kauden 2022–23 parhaaksi Mestis-pelaajaksi. Jääkiekon Pelaajayhdistys palkitsee parhaan pelaajan Kultainen Kiekko-palkinnolla, jonka voittajan äänestävät Mestis-pelaajat.

– Tuntuu hyvältä, kun se on muiden pelaajien valitsema ja on heidän mielestään paras pelaaja. Olin Peltolan Eetun kanssa ja näin Pelaajayhdistyksen soittavan, niin arvasin, mitä asia koskee, Perttu tunnelmoi.

Perttu edusti päättyneellä Mestis-kaudella KeuPa HT:ta. Jälki hyökkäyssuuntaan oli murskaavaa, kun sarjan pistepörssin voitto irtosi 71 tehopisteellä. Määrällä hän jakaa myös sarjan piste-ennätyksen.

– Ei jäänyt hampaankoloon, ettei ennätys mennyt uusiksi. Viimeinenkin piste tuli aika tuurilla. Jos pelejä olisi ollut pari enemmän, ehkä sitten olisi harmittanut, Perttu naurahtaa.

– Kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut ja kehityin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Joukkueena homma jäi vähän kesken, kun emme päässeet kunnolla pelaamaan pudotuspelejä.

22-vuotias hyökkääjä kuului jo viime kesänä JYPin Liiga-joukkueen harjoitusrinkiin kantaen hurrikaanipaitaa kahdessa runkosarjaottelussa. Tavoite tulevalle kaudelle onkin yksiselitteinen: napata paikka Liiga-jäiltä seuran 100-vuotisjuhlakaudella.

– Se on ihan selvä tavoite. On myös hieno asia, kun perinteikäs seura täyttää pyöreitä. Veikkaan, että tänne saadaan hyvä pöhinä päälle ja makea kausi aikaiseksi, nuorukainen summaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen