Mikko Viitasella on luja usko JYPin parempaan menestykseen

JYP jäi viime kaudella ilman pudotuspelipaikkaa sitkeästä taistelusta huolimatta, minkä takia kauden jälkeen oli myös kriittisen jälkianalyysin paikka. Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitasen mukaan näkemyksiä on kerätty valmennuksen kanssa niin onnistumisista kuin myös epäonnistumisista.

Yksi esiin noussut asia on laajempi yhteiskunnallinen ja kultturillinen trendi, joka vaikuttaa myös joukkueen arjessa.

– Mitä pelaajat haluavat ihmisten väliseltä kanssakäymiseltä on muuttunut merkittävästi siitä, kun esimerkiksi itse pelasin. Sitä kanssakäymistä pitää lisätä, Viitanen sanoo.

JYP lähtee 100-vuotisjuhlakauteensa pitkälti hyvin samalla pelaajarungolla sekä samalla valmennusryhmällä. Jatkuvuutta siis riittää, mikä voidaan laskea vahvuudeksi. Myös kehitystä luonnollisesti halutaan.

– Meillä on enää muutama sopimus julkaisematta. Joukkue on yhtä tai kahta neuvottelua vaille valmis ensi kautta ajatellen. Haluamme rakentaa myös rosteria vuosi kerrallaan kovemmaksi ja samalla pitää huolta siitä, että nuoret talentit kehittyvät ja kantavat oman roolinsa, hän summaa.

100-vuotisjuhlakauteen Viitasella on selvä linja.

– Minulla on vahva usko, että 100-vuotiskaudesta jää muutakin muisteltavaa kuin syntymäpäivä. Uskon, että meillä on äärimmäisen voittava, taisteleva ja taitava ryhmä kaukalossa.

Katso videolta myös Viitasen ajatuksia jyväskyläläisestä pelaajapolusta sekä siitä, mitä 100-vuotias JYP hänelle merkitsee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen

JYPin tulevan kauden valmisteluista sekä juhlakauden tapahtumista ovat kertoneet myös päävalmentaja Jukka Rautakorpi sekä toimitusjohtaja Risto Korpela. Videohaastattelut löydät JYPin Youtube-kanavalta.