Ei mikään harjoitushöntsä – ”Matsi oli yllättävän tunteikas”

JYPin valmistautuminen alkavaan Liiga-kauteen jatkui keskiviikkona, kun harjoituskauden kolmas ottelu pelattiin Suolahdessa. 948-päinen yleisö todistikin viihdyttävää ja vauhdikasta ottelua, jossa JYP kampesi SaiPan nurin lukemin 4–3.

Harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan mielenkiintoa riitti myös yksilötasolla. JYPin riveistä löytyikin useita edukseen esiintyneitä pelaajia. Miks Tumanovs esitteli usein kykyään liikuttaa kiekkoa ja puolustaa kovaa, Giorgio Estephan väläytteli pelisilmäänsä ja uhrautuvuuttaan parilla tärkeällä blokilla ja Veini Vehviläinen nappasi maalillaan tärkeitä koppeja.

JYPin hahmo, tai kolmikko, oli kuitenkin Mikko Pertun johtama ketju, jonka laidoilla operoivat Rasmus Heljanko ja Patrik Siikanen. Kolmikko oli rakentelemassa kahta JYPin maaleista ja painoi jatkuvasti paineen vastustajan kenttäpäätyyn väläytellen hyvää kemiaa ja yritteliäisyyttä.

– Saimme kyllä hyviä onnistumisia. Olimme enemmän hyökkäys- kuin puolustuspäässä, mikä on aina hyvä merkki, Perttu kuvailee.

– Näen voiton tärkeänä Turussa tulleiden tappioiden jälkeen, ettei voittamisesta tule mitään peikkoa.

Viime kaudella Mestiksessä upean läpimurtokauden pelannut Perttu tavoittelee nyt vakituista paikkaa Liigasta.

– Koen olevani lähempänä sitä Liiga-paikkaa. Sain hyvän ja ehjän kesän alle, joten kunto parani, mies kuvailee.

Maaleja vuorotahtiin

SaiPa tuli otteluun hallitsevana osapuolena ja vastasi ottelun avausmaalista, kun Antoine Morand upotti rangaistuslaukauksen Vehviläisen selän taakse.

Kuten rankkaristakin saattaa päätellä, avauserässä riitti harjoituspelille tyypilliseen tapaan hyökkäysintoa puolustuspelaamisen jäädessä pienempään rooliin. Ensimmäinen 20-minuuttinen tarjoili yhteensä neljä maalia, kun erätauolle lähdettiin 2–2-tilanteessa. JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner ja Pertun vapauttamaksi tullut Rasmus Heljanko.

Toinen erä oli JYP-merkkinen. Hurrikaanipaidat saivat pyöritettyä laadukkaita pyörityksiä SaiPan alueella, mutta maalipaikat olivat melko vähissä. Erän ainoasta maalista vastasi JYP-kippari Robert Rooba, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon ja sai uitettua kiekon verkkoon.

Päätöserässä molemmille aukeni huolimattomuuden seurauksena avopaikkoja iskeä lisäosumia, mutta päätöskympille lähdettiin samaisessa 3–2-tilanteessa. Heti sen alkuun Juuso Vainio onnistui viemään isännät kahden maalin karkumatkalle.

Viimeiselle kympille riitti kuitenkin vielä tapahtumia. Vielä ennen ottelun alkua rennosti naureskellut Greg Moro pudotti hanskat Mikko Petmanin kanssa ja Miska Siikonen toi sputnikit maalin päähän vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

– Matsi oli yllättävän tunteikas. Kentällä sattui ja tapahtui sekä maalien edustoilla oli parit kähinät, Perttu pohtii.

SaiPa hakikin vimmatusti tasoitusta, mutta Vehviläisen pari huippukoppia sekä hurrikaanipaitojen nöyrä puolustuspelaaminen piti lukemat muuttumattomina.

JYPin harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla tuplakohtaamisella KalPan kanssa. Odotettu runkosarjan avauspelikin on vain kolmen viikon päässä.

– Äkkiä se kauden alkukin sieltä tulee. Sitä odottaa kyllä jo vesi kielellä, Perttu päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen