Giorgio Estephan on valmis ottamaan johtajan viitan harteilleen

Kun valmistautuminen uuteen kauteen on käynnissä, suuri kiinnostus kohdistuu esimerkiksi joukkueen uusiin pelaajiin. JYPin kohdalla yksi tuoreista vahvistuksista on Giorgio Estephan, joka saapui vahvistamaan hurrikaaninuttujen keskikaistaa Tsekin pääsarjasta.

Kanadalaislähtöinen hyökkääjä on päässyt muutaman kerran jäälle uusien joukkuekavereidensa kanssa. Ensimmäisen kerran Estephan pääsee aistimaan Liiga-pelin tunnelmaa ensi viikolla TPS-turnauksessa.

– Odotan innolla, että pääsen näkemään millainen tämä sarja on. Jo ensimmäisten harjoitusten perusteella voi päätellä, että tämä on erilainen sarja ja valmentajilla on paljon opetettavaa. Nuo pelit tulevat olemaan hieno testi, mies sanoo.

Vaikka moni haluaisi varmasti tosipelien jo alkavan, Estephan tiedostaa myös kuuden viikon harjoitusjakson tärkeyden.

– Joukkueen pitää kasvaa yhteen näiden viikkojen aikana. Uusien kaverien, kuten nyt minun, pitää sopeutua uuteen ympäristöön, jotta on valmiina kauden alkuun. Tavoitteenani on saada kaudelle vahva alku, ja aistin, että kaikilla muilla on sama halu.

– Jokainen haluaa pelata, mutta meillä on pitkä matka taitettavana, jotta yllämme parhaimpaamme.

Estephanille sekä toiselle kanadalaiselle Braden Christofferille on kaavailtu isoa roolia JYPin keskikaistalla. Parhaassa peli-iässä olevilta miehiltä odotetaan johtajuutta ja esimerkin näyttämistä joukkueen nuoremmille senttereille. Kahden mestaruuden siivittämänä Estephanilla on kokemusta myös voittamisesta, mistä ei koskaan ole haittaa.

– Tuomme Bradenin kanssa johtajuutta, sillä olemme molemmat olleet monissa paikoissa siinä roolissa. Kun kerran oppii voittamaan, sitä taitoa ei menetä. Uskon, että pystyn tuomaan sitä tietotaitoa myös tänne.

Voit katsoa koko haastattelun oheiselta videolta. Sen aikana kuulet Estephanin kotiutumisesta Jyväskylään sekä odotuksia tulevasta ralliviikonlopusta.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen