JYPin ensimmäinen kotipeli jäi tyngäksi: ”Harvinaistahan tällainen on”

Jyväskylässä nähtiin torstaina harjoitusottelu, joka jää varmasti monien mieleen. Syy on varsin poikkeuksellinen, kun ottelun kesto oli vain 40 minuuttia jäälle kertyneen sumun vuoksi.

– Harvinaistahan tällainen on. Joskus muistan samanlaisen pelin juniorimaajoukkueen turnauksesta, jossa ei siniviivan yli meinannut nähdä, Veini Vehviläinen muistelee.

– Ei se vissiin taululle niin hyvin näkynyt, mutta omilla silmillä ei nähnyt, kummalla b-pisteellä vastustajan kenttäpäädyssä on aloitus. Jos kaveri olisi purkukiekon heitännyt, voi olla, että kiire olisi tullut.

Ottelu keskeytettiin toisen erän jälkeen. Siinä kohtaa KalPa johti ottelua lukemin 3–1.

JYPin harjoituskausi on kääntynyt jo loppupuolelleen. Otteluita on pelattuna tässä kohtaa neljä, joista voittoja on vain yksi. Vehviläinen näkee silti joukkueen tekemisessä positiivisen suunnan ja kehitystä viime kauteen verrattuna.

– Olemme harjoitelleet paljon ja olemme joukkueena paremmassa kunnossa. Uskoisin, että sitäkin kautta tulee sitkeyttä ja vahvuutta ryhmään. Viime viikonlopun joukkueen reissu teki meille myös hyvää, sillä se lisäsi tiimihenkeä ja opimme tuntemaan toisiamme. Tällaiset jutut ovat tärkeitä ja näkyvät myös kentällä, kuinka siellä uhraudutaan kaverin puolesta.

Vauhtia ja maaleja

Ottelun avauserä tarjosi yleisölle kovavauhtista kiekkoa. Painopiste oli hivenen enemmän JYPin hyökkäysalueella, mutta KalPan nopeat pelin käännöt tuottivat isännille tukun harmaita hiuksia. JYPillä oli myös haasteita kääntää pyörityksiään laadukkaiksi maalipaikoiksi.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-2-tilanteessa. JYPin ainoasta maalista vastasi Mikko Perttu komean sommitelman päätteeksi.

Toisessa erässä pelin vauhti tuntui vain lisääntyvän. Osaltaan tähän vaikutti olosuhteet, kun jää alkoi heikentyä ja sen päälle kertyi sankkoja sumupilviä.

Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia napata hallintakapulaa käsiinsä, kun pidemmät kiekonhallintajaksot jäivät puuttumaan. Tätä kuvastaen erän ainoa maali nähtiin viimeisellä peliminuutilla, kun KalPa katkaisi hyökkäyksen keskialueella ja karkasi kahden maalin johtoon.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvin. Näkyvyys sotki toista erää, mutta mielestäni pelaaminen oli tasaista ja tasapainoista, kassari sanoo.

Yleisö valmistautui todistamaan vielä yhden 20-minuuttisen vauhdikasta harjoituspelikiekkoa. Tällä kertaa se jäi kuitenkin vain toiveeksi.

JYPin seuraava harjoitusottelu pelataan perjantaina Kuopiossa. Seuraavalla viikolla ohjelmassa on tuplapelit Sportia vastaan. Keskiviikkona matka käy Vaasaan ja perjantaina harjoitusottelut huipentuvat LähiTapiola Areenalla.

– Toivottavasti edessä on vielä pari nousujohteista harjoituspeliä. Innolla jo odotan, että kausi alkaa ja saamme täyden rähinän päälle. Kesä on ollut pitkä, Vehviläinen summaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen