Mikko Heiskanen juhlakauden lähtökohdista: ”Se mitä tehdään kaukalossa, merkitsee”

“Eristäytyminen ihmiskunnasta” latasi toista kauttaan JYPin apuvalmentajana toimivan Mikko Heiskasen akut uuteen Liiga-kauteen. Kun joukkue kokoontui elokuussa, valmistautumista on alettu tehdä myös hieman uusin askelmerkein.

– Olemme tarkoituksella vetäneet harjoituksia, joissa kamppailu- ja voitonhimoa herää. Viime kausi on nyt mennyttä, mutta sieltä on otettu juttuja, mitä voi tehdä eri tavalla, Heiskanen kertoo.

– Haluamme saada puolustamista rohkeammaksi ja iskevämmäksi. Puolustamalla nopeammin ja paremmin hyökkäysvoimakin tulee enemmän esille.

Kuusiviikkoista valmistautumisjaksoa voi pitää erittäin monelta kantilta merkittävänä, eikä merkittävyyttä ainakaan vähennä se, että kyseessä on JYPin 100-vuotisjuhlakausi.

– Tiedostamme koko ajan, että sen ei haluta jäävän vain 100-vuotisjuhlakaudeksi, vaan haluamme jättää sen myös historiaan. Juhlavuosi tuo ylimääräistä pöhinää, mutta se mitä tehdään kaukalossa, merkitsee, “Pönö” sanoo.

Kauteen valmistavaa jaksoa on jaettu pienempiin jaksoihin, joissa vuorollaan pääpainona ovat puolustaminen, hyökkääminen ja erikoistilanteet. Myös ryhmäytymistä on huomioitu, jotta hurrikaaniryhmä hioituisi mahdollisimman tiiviiksi joukkueeksi mahdollisimman nopeasti.

– Pientä ennen kautta olevaa reissuakin on tulossa. Se on merkittävä juttu, miten joukkue saadaan puhaltamaan yhteen hiileen.

Videolta kuulet myös Mikko Heiskasen ajatuksia tulevasta turnausviikonlopusta sekä millä adjektiiveilla hän kuvailee ensi kauden JYPiä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen