”Nemo” näkee JYPin valmiimpana menestymään: ”Riemua ei pidä lähteä rajoittamaan”

Värikkäänä persoonana tunnettu Ville Nieminen suuntaa toiseen kauteen JYPin apuvalmentajana täynnä intoa ja puhtia. Viime kauden opit ja erheet on käyty pieteetillä läpi, ja nyt Niemisen mukaan JYP haluaa lähteä ponnistamaan juhlakaudella kohti suurempia tavoitteita.

– Totta kai juhlakausi tuo lisälatausta. Jokainen kausi on uusi tarina, mutta kakkosvuotena tähän oli helpompi tulla. Kävimme keväällä paljon asioita läpi ja teimme muutoksia, joten kauden alkua tuli myös odotettua, jotta näitä muutoksia pääsee toteuttamaan, Nieminen sanoo.

– Tunnemme pelaajat paremmin ja toisinpäin, joten nyt tiedämme, mistä päästä puristetaan ja mistä löysätään. Tedämme millaista peliä pitää pelata, kivijalkaa on hakattu siihen muotoon, että on hyvä lisätä vaistojenvaraista pelaamista turvallisemmalla ympäristöllä. Lisäksi pelaajat ovat urheilijoina ja ihmisinä kehittyneet, jolloin pienistä puroista syntyy iso virta.

Viime kauden runko pysyi hyvin kasassa ja täsmävahvistusten saralla on riittänyt mielenkiintoisia nimiä.

– Joukkueessa on enemmän johtajuutta. Moni pelaaja joutui viime kaudella ottamaan isoja askeleita johtamisen suuntaan ja sinne saatiin myös hyviä lisävahvistuksia, “Nemo” kuvailee.

Jo kevään ensimmäisissä harjoituksissa oli nähtävissä hyvä tekemisen meininki, joka on jatkunut myös nyt elokuussa. Iloa ja kilpailuhenkeä on riittänyt, mikä saa myös Niemisen silmät kiilumaan.

– Pelaamisen riemu on noussut uudelle tasolle. Jo se kaikki pelaamisesta nouseva innostus on ollut hienoa seurattavaa, ja se on luonut arkeen ihan uuden näkökulman. Sitä riemua ei pidä lähteä rajoittamaan. Haluamme harjoitella tukea sitä, että ollaan enemmän vaistojen varassa ja ilmapiiri on turvallinen sekä rohkaiseva.

Moni varmasti odottaa jo runkosarjan käynnistymistä, ja siihen Nieminen antaa ennustuksen, joka ei odotusarvoja ainakaan laske.

– 13.9. ei varmasti ole valmista, mutta innostumisen ja peliriemun uskomme näkyvän – se voi mennä jopa yli.

Kuuntele videolta tarkemmin joukkueen muutoksista sekä Niemisen tarkempia odotuksia tulevaan kauteen.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus: Jiri Halttunen