Nicholas Welsh innokkaana tositoimiin: ”Muistuttaa ensimmäistä koulupäivää”

Yksi uuden Liiga-kauden alun ensimmäisiä merkkejä on joukkueiden paluu yhteisharjoituksiin. Kova valmistautuminen uuteen kauteen alkoi tiistaina ja jatkuu koko kuusiviikkoisen jakson Liiga-kauden alkuun saakka.

Uuden kauden alku tarkoittaa myös uusien naamojen saapumista kaupunkiin ja pukukoppiin. Kanadalainen Nicholas Welsh saapui täksi kaudeksi Saksan DEL-liigasta JYPiin ja Jyväskylään. Aikaa tutustua uuteen kotikaupunkiin ei ole ollut vielä liikaa, mutta ensivaikutelma on ollut todella positiivinen.

– Yritin aluksi rentoutua ja tottua aikaeroon. Olen päässyt käymään keskustassa ja asun lähellä satamaa, mikä muistuttaa kotikaupungistani, sillä asun sielläkin lähellä vesistöä, Welsh kehuu.

– En tuntenut ketään tänne tullessani, mutta se on minulle tuttua jo aiemmilta vuosilta. Uuteen joukkueeseen tuleminen muistuttaa ensimmäistä koulupäivää, ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan pelaajiin vielä lisää. Kemia on äärettömän tärkeää, jos haluaa menestyä ja voittaa. On hienoa päästä viettämään paljon aikaa joukkuekaverien kanssa.

Numeroa 51 kantava puolustaja sekä muu hurrikaaniryhmä nähdään pelaamassa ensimmäisen kerran ensi viikon viikonloppuna, kun JYP matkustaa TPS:n isännöimään turnaukseen pelaamaan kaksi ottelua. Harjoitusotteluita on yhteensä kahdeksan, ja ne ovat pelaajille aina tietynlaisia kohokohtia.

– Pelaajat haluavat aina pelata. Odotan harkkapelejä innolla, jotta pääsen näkemään, millainen sarja tämä on. Tämä on erilainen liiga Saksaan verrattuna, joten haluan oppia sarjan metkut ja päästä samaan rytmiin joukkuekavereideni kanssa, Welsh muotoilee.

– Nyt on kuitenkin tärkeää edetä päivä kerrallaan. Harjoitusleiristä tulee rankka ja yritän vain tehdä paljon töitä. Kaikki tähtää siihen, että Liigan alkaessa olemme valmiina.

Katso koko haastattelu alla olevalta videolta. Haastattelusta selviää myös se, millaisena Welsh näkee kilpailun peliajasta muiden puolustajien kanssa sekä mikä uusi kokemus häntä odottaa lähipäivinä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva ja video: Jiri Halttunen