Juhlakaudella jaetaan maalinteon iloa lasten ja nuorten mielenterveyden puolesta

JYPin juhlakausi käynnistyy keskiviikkona 13.9. ja tuleva liigakausi pitää sisällään runsaasti pienempiä ja suurempia juhlallisuuksia sekä seurayhteisölle tärkeitä hetkiä, joissa JYP-yhteisön vaikuttava palloiluhistoria herää jälleen eloon.

Tänä vuonna myös kauden jokainen runkosarjan kotimatsissa tehty JYP-maali on enemmän, kuin vain kiekko vastustajan verkkoon, sillä jokainen maali on samalla tärkeä tuki lasten ja nuorten mielenterveystyöhön paikallisesti. JYPin ja Alvan yhdessä toteuttamassa yhteiskuntavastuukampanjassa lahjoitetaan 100 euroa jokaisesta kaudella 2023–2024 JYPin tekemästä kotimaalista lasten ja nuorten mielenterveystyöhön Jyväskylän seudulla. Koko runkosarjan kotiotteluiden maalimäärä kasvattaa kokonaissummaa, joka ohjataan kauden päätteeksi lyhentämättömänä Jyväskylän seudun mielenterveys ry:n toimintaan.

 

Yhteiskuntavastuukysymykset korostuvat nykyaikana entisestään. JYP on vahva alueellinen brändi ja haluamme omalla tekemisellä olla mukana positiivisesti vaikuttamassa yhteiskunnallisesti tärkeiden arvojen, kuten lasten ja nuorten mielenterveystyön, eteen. Samalla JYP kiittää yhteistyökumppaniaan Alvaa, joka on vahvasti mukana mahdollistamassa yhteistä kampanjaamme. Jokainen JYPin tekemä maali kotiotteluissa tuottaa hyvää tietysti joukkueelle ja kannattajillemme, mutta nyt myös alueellamme toteutettavalle mielenterveystyölle, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela toteaa.

Kampanjan kumppanin Alvan juuret ovat vahvasti Jyväskylässä jo vuodesta 1902 alkaen. Tänä päivänä paikallisesta sähkö-, lämpö- ja vesilaitoksesta alkunsa saanut yhtiö on merkittävä energia- ja vesialan toimija Keski-Suomessa, joka tarjoaa osaa palveluistaan jo valtakunnallisestikin.
Olemme iloisia yhteistyöstä JYPin ja Jyväskylän seudun mielenterveysseuran kanssa. Jyväskyläläisenä yhtiönä Alva haluaa olla mukana tukemassa paikallista lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Meille Alvana on tärkeää, että tuen kohde paikallinen ja konkreettinen, Alvan talousjohtaja Pasi Jalonen kertoo.

Kampanja mielenterveyden puolesta tulee näkyväksi ottelutapahtumissa sekä JYPin viestinnässä kampanjateeman Vahva yhdessä – rohkeasti tulevaisuuteen kautta. Edellisen liigakauden 2022–2023 aikana JYP teki kotiotteluissa yhteensä 91 maalia ja tänä vuonna lähdetään rohkeasti tavoittelemaan edellisvuoden kotiotteluiden maalimääriä ja niiden ylikin.

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry ylläpitää Keski-Suomen hyvinvointialueen ja STEAn tuella Kriisikeskus Mobilea. Keskisuomalaisten on mahdollisuus saada Kriisikeskus Mobilesta matalan kynnyksen kriisityötä elämän eri kriisitilanteissa puhelimitse 044 7888470, kasvokkain Jyväskylässä (Matarankatu 6 B 4 krs) ja verkossa chatin kautta. Kriisityön lisäksi Mobilessa on yksilötyötä niin väkivaltaa kokeneille kuin väkivaltaisesti käyttäytyneille. Kriisikeskus Mobilen matalan kynnyksen tuki on helposti saavutettavaa ja keskus tekee verkostotyötä sekä palveluohjausta asiakastyössä mm. Keski-Suomen hyvinvointialueen, kuntien, poliisin sekä eri järjestötoimijoiden kanssa. Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry:n toiminnassa on mukana myös koulutuksen käyneitä vapaaehtoisia, jotka tekevät Kriisikeskus Mobilessa kahdeksan kriisityöntekijän rinnalla kriisityötä sekä lisäksi vapaaehtoiset osallistuvat erilaisiin yhteistyötapahtumiin, verkostoihin sekä koulutuksiin.

Mielenterveystyö järjestötyönä on oleellinen osa keskisuomalaisten turvaverkkoa. Kriisityö edistää turvallisuudentunnetta, rauhoittumista, tunnetta omasta ja oman yhteisön pysyvyydestä, yhteyksien säilyttämistä läheisiin sekä toivoa. JYPin ja Alvan yhteiskampanjan tuella mahdollistetaan mm. matalan kynnyksen chat-työtä, yhdeksäsluokkalaisille mielen hyvinvointiin liittyviä koulukamppis-tuokioita sekä tarjotaan nuorille ryhmätoimintamahdollisuuksia mielen hyvinvoinnin tukemiseksi. Matalan kynnyksen kriisityöllä asiakastyössä puolestaan voidaan tukea ihmisiä yksilö- sekä yhteisötasoisesti. Lasten, nuorten sekä aikuisten tukeminen elämän eri kriisitilanteissa on vaikuttavaa työtä mm. inhimillisen kärsimyksen vähentämisen, opiskelu-, työ- ja toimintakyvyn tukemisen sekä julkisten palvelujen epätarkoituksenmukaisen käytön vähentämisen myötä.

Lähde mukaan LähiTapiola Areenalle kannustamaan JYP tekemään maaleja kotimatseissa – nyt sillä on entistäkin suurempi merkitys!