Konnekuljetuksen otteluennakko: Ensimmäinen vierasreissu suuntautuu Mikkeliin

JYPin runkosarjapuserrus alkoi torstaina jatkoaikatappiolla TPS:ää vastaan. Otteluun mahtui monia vaiheita ja käytännössä kaikki nollan ja kolmen pisteen välillä oli hurrikaaniryhmälle mahdollista vielä aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

– Hyökkäysalueen hyökkäyspeli, alivoimapeli ja taisteluilme tyydyttivät sarja-avauksessa. Myös ylivoimapeliin voi olla tyytyväinen, vaikka onnistumisia ei tullut. Parannettavana on paineen alta lähteminen. Ja vaikka alivoima oli hyvää, pelimalttia ja viisautta pitää lisätä, koska turhia jäähyjä tuli. Toki alivoimat selvittämällä joukkue syttyi, mutta pitkässä juoksussa se ei ole voittava tapa, Ville Nieminen kertaa.

Tänään lauantaina edessä on uusi haaste, kun JYP matkustaa Mikkeliin Jukurien vieraaksi. Jukurit avasi sarjakautensa kotivoitolla KooKoota vastaan lukemin 4–1. Viikinkiryhmän riveissä on hyvin vähän muutoksia viime kauteen, kun Olli Jokinen jatkaa päävalmentajana ja myös joukkueen runko on pitkälti sama. Tsekkiveljekset Michal ja Ondrej Kovarcik kantavat isoa roolia hyökkäyksessä. Taustatukea antavat kokeneet sotaratsut Pekka Jormakka sekä Jarkko Immonen ja nuoremmista lupauksista Konsta Helenius. Tulivoimaa löytyy myös siniviivalta esimerkiksi Oliver Larsenin muodossa.

– Jos voittamisen näkökulmasta puhutaan matkan etenemisestä, nyt edessä on iso peli. Jukurit on samantyyppinen joukkue kuin TPS ja Mikkeli kiusasi meitä viime vuonna. Kyseessä on myös paikallisvastustaja, joten jännitettä on sopivasti, “Nemo” summaa.

Kokoonpanopuolelle tulee hieman muutoksia keskiviikkoon verrattuna, kun Braden Christoffer on sivussa tositoimista noin parin viikon ajan. Mikko Petman ei saanut pelikieltoa ulosajonsa jatkeeksi ja Veini Vehviläinen jatkaa maalissa.

Ottelu Kalevankankaalla alkaa kello 17.00. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua CMoresta tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.