Valtteri Koskela siirtyy lainasopimuksella Iisalmeen

JYPin sopimuspelaaja Valtteri Koskela siirtyy lainasopimuksella Mestis-seura IPK:hon. 20-vuotiaan puolustajan lainasopimus on toistaiseksi voimassaoleva.

– Valtteri olisi jäämässä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Tällä siirrolla hän pääsee toisenlaiseen ympäristöön, mihin hän on tottunut ja uskomme sen positiiviseen vaikutukseen. Hän pysyy meidän sopimuspelaajanamme ja meillä on oikeus kutsua hänet takaisin milloin tahansa. Tällä siirrolla haluamme saada edistettyä hänen kehitystään, jotta nousu Liiga-kokoonpanoon olisi mahdollinen, urheilujohtaja Mikko Viitanen kertoo.

JYPillä on voimassaoleva pelaajaliikenne- ja yhteistyösopimus KeuPa HT:n kanssa. Koskelan siirto Iisalmelle tuo tähän kaavaan poikkeuksen.

– Valtteri on ollut pari kautta Liigan, U20-joukkueen ja KeuPan välimaastossa. Kaikki osapuolet olivat sitä mieltä, että kokeillaan toisenlaista reittiä ja tapaa toimia, Viitanen lisää.

Koskela debytoi JYPin Liiga-joukkueessa kaudella 2020–21. Tuon jälkeen Liiga-otteluita on kertynyt 43 kappaletta. Vyöllä on myös 71 Mestis-ottelua KeuPan riveistä. Koskelan ja JYPin välinen sopimus kestää kevääseen 2025.