Raportti: Ässät oli tyly vieras

Hippoksen keskiviikkoillassa nähtiin ehkä tämän kauden taktisin ja hidastempoisin JYPin ottelu. Vieraaksi saapunut Ässät sloganinsa mukaisesti repi, raastoi ja runnoi ja täten teki isäntien iltapuhteen todella ikäväksi.

Lopulta pullasta ei oikein jäänyt edes murusia, kun porilaiset nappasivat pisteetkin lukemin 1–4. Vieraiden hahmoja olivat kahdesti iskenyt Lenni Hämeenaho sekä 21 kertaa torjunut Niklas Rubin.

– Peli jätti jossiteltavaa. Pelaamisessa emme olleet jäljessä, mutta maalinteossa kylläkin. Ässät oli todella uhrautuva, siellä tuli kovia iskuja ja blokkeja, Jukka Rautakorpi kertaa.

JYPin riveissä nähtiin uusi hurrikaanisoturi, kun Jarkko Malinen suoritti debyyttinsä.

– Tämä oli erikoinen peli. Ässät pelaa aika paljon viivelähtöä ja trappia ja siitä he iskivät kovaa vastaan. Peli oli tasainen, kolmannen erän takaa-ajosta jäi maali puuttumaan, sentteri kertaa.

– Peli oli hitaampaa kuin käsittääkseni yleensä, joten se helpotti omaa sisääntuloani. Oli hyviä pätkiä pelaamisessa, joilla sain enemmän jääaikaa ja siitä toki nautti.

Malisen suorittaminen keräsi kehut myös Rautakorvelta.

– Hän pelasi hyvän ottelun tuoden pelaamiseemme juonikkuutta ja luoden tilanteita.

JYPin ainoasta maalista vastasi kauden ensimmäisensä iskenyt Tobias Winberg.

Huolimaton alku

Ässät tuli porteista kovaa sisään ja rakensi ylivoimahyökkäyksen jo ottelun ensimmäiseen vaihtoon. Muutenkin JYPin ilme ottelun avausminuuteilla oli huolimaton, ja oman kiekon menetyksen seurauksena porilaiset karkasivat nopeasti vierasjohtoon.

Maalin jälkeen JYPin ilme parani ja painopiste oli jatkuvasti porilaisten päädyssä. Uhrautuvasti puolustaneet patapaidat pitivät JYPiä poissa huipputonteilta, mutta Sami Niku ja Jerry Turkulainen onnistuivat juonimaan Winbergille paikan, josta hän ei erehtynyt.

Toisessa erässä Ässät oli kuskin paikalla. JYPin kiekollinen pelaaminen ei sujunut avauserän malliin, eikä hyökkäyspeliä näin syntynyt hurrikaanivalmennuksen toivomaa määrää.

– Olimme keveitä hyökkäyspelaamisessamme. Takaiskumaalikin oli sellainen ohoh-tilanne, Rautakorpi manaa.

Maalin iskenyt Juuso Ikonen yllätti Eetu Laurikaisen melko kaukaa kovan maskin takaa ajassa 33.34. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Päätöserään JYP sai vielä kirivaihteen silmään. Yksi hyvä paikka aukesikin Severi Lahtiselle, joka ei onnistunut ohittamaan Rubinia läpiajostaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen päätössummeria, kun Mikko Petman otti illan ainoan kotijoukkueen rangaistuksen, ja tämän aikana Hämeenaho iski illan toisen osumansa.

JYPin viimeisten minuuttien kiri katkesi useisiin blokkilaukauksiin sekä harhasyöttöihin. Loppulukemat 1–4 sinetöityivät tyhjään maaliin.

JYPin seuraava mahdollisuus pisteille tulee lauantaina, kun Kärpät vierailee Hippoksella.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen