Raportti: JYP murskasi sarjajumbon – Sami Niku nousi Liigan pistepörssin kärkeen

JYP napsi kahdelta kärkijoukkueelta viime viikonloppuna täydet kuusi pistettä. Nyt edessä oli hieman erilainen haaste, kun tiistai-illan ratoksi edessä oli vierasreissu sarjajumbon SaiPan luokse.

Jos tekeminen oli viikonloppuna vakuuttavaa, sitä se oli myös Lappeenrannassa. JYP ratkoi pelin käytännössä jo avauserään iskemällä neljä maalia. Lopulta loppulukemat kirjattiin 3–9.

Vähintään kahden pisteen miehiä hurrikaanirivistöstä löytyi seitsemän kappaletta. Keihäänkärkenä oli Reid Gardiner tehoin 2+3, jolle maalit katkaisivat yhdeksän ottelun mittaisen maalittoman putken.

– Alun neljä maalia olivat iso syy sille, miksi saimme kolme pistettä. Halusimme olla ammattimaisia, ja kaikki ketjut suoriutuivat hyvin, Gardiner kertaa.

– Yritin pysyä positiivisena ja auttaa joukkuetta tekemällä pieniä asioita oikein. Myönnän, että hieman lähti painoakin näillä maaleilla harteilta.

JYP nousi voitollaan sarjataulukon seitsemännelle sijalle. Sami Niku (1+2) puolestaan riisti kultakypärän Jerry Turkulaisen (0+2) päästä ja nousi Liigan pistepörssin kärkeen.

Huikea alku

Pelin kuva aivan ensimmäisellä minuuteilla oli hieman tunnusteleva, mutta JYPin ilme kuitenkin päättäväinen. Kamppailupelaamisessa hurrikaanipaidat olivat valovuosia edellä, minkä ansiosta pelin rytmin määrittäminen oli helppoa.

SaiPa oli yllättävänkin telineissä ja vierailla oli ajoittain jopa helppo työ pyöritellä hyökkäyksiään kohti sputnikien maalia.

Hanat aukesivat ajassa 9.42 Tobias Winbergin tulituksella, ja ennen erätaukoa myös Robert Rooba, Teemu Eronen ja Aaro Vidgren olivat onnistuneet iskemään maalit mieheen. Vidgrenillä kyse oli kauden ensimmäisestä maalista.

– Oli hienoa nähdä muutaman pelaajan tekevän ensimmäiset maalinsa. Se tuo aina lisää itseluottamusta niin pelaajalle itselleen kuin koko joukkueelle, kun onnistumisia tulee laajalla rintamalla, Gardiner kehuu.

Avauserän puitteissa myös Mikko Petmanilla oli huippupaikka jatkaa maalitehtailuaan, mutta juuri maaliin vaihdettu Kalle Varis veti rangaistuslaukauksessa pidemmän korren.

Myös toinen erä tarjosi neljä osumaa, tällä kertaa jaolla 2–2. SaiPan ilme hieman piristyi avauserästä ja JYPin ilme oli pieniä uinahduksia lukuun ottamatta varsin vakuuttava. Vieraat keskittyivät tiiviiseen puolustuspelaamiseen pitäen miehiä pelin alla ja iskemällä terävästi vastaan. Vieraiden maaleista vastasivat Gardiner ja kauden ensimmäisensä tehnyt Braden Christoffer.

Päätöserässä JYP kasvatti maalimääräänsä vielä Gardinerin, Nikun ja Petmanin osumilla, kun taas SaiPalta Valtteri Lipiäinen viimeisteli loppulukemat 3–9.

JYPin viikko jatkuu kahdella kotiottelulla. Torstaina kylään tulee Sport ja lauantaina Pelicans.

– Olemme viime kierroksilla pelanneet todella hyvin kentän jokaisella osa-alueella. Viikon kahdessa pelissä pitää jatkaa parantamista, jotta voimme lähteä tauolle hyvällä fiiliksellä, Gardiner päättää.

Teksti: Jere Korkalainen
Kuvat: Kimmo Metsälä