Raportti: KooKoo marssi JYPin yli jo avauserässä

Perjantainen kiekkoilta alkoi jyväskyläläisittäin upeilla uutisilla, kun Anttoni Honka liittyy JYPin vahvuuteen.

Siitä eteenpäin ilta ei paljoa jälkipolville kerrottavaa jättänyt. Hetki ennen ottelua Rasmus Heljanko nousi Juuso Puustisen tilalle kokoonpanoon, ja itse ottelussa JYP jäi välittömästi alakynteen.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua edes kymmentä minuuttia, kun KooKoo oli ampunut kiekon jo neljästi maaliin ja Eetu Laurikaisen vaihtoaitioon. Maalin suulle luisteli Veini Vehviläinen, jolle ottelu oli ensimmäinen kuukauteen.

– Mukava olla takaisin, oli hienoa päästä tekemään taas pelipäivän rutiinit. Aina kun ollaan kokoonpanossa, pitää olla valmis pelaamaan. Ei tuntunut vaikealta hypätä kentälle kesken pelin, Vehviläinen kertaa.

Vaikean avauserän jälkeen JYP yritti kiriä, mutta Kouvolasta poistuttiin tappio niskassa. Loppulukemat kirjattiin 6–3.

– Emme olleet alkuun valmiita, annoimme liikaa kaverille eteen. Sen jälkeen KooKoo puolusti johtoaan hyvin, Vehviläinen summaa.

JYPin maaleista vastasivat Patrik Siikanen, Sami Niku ja Tobias Winberg. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 17 kertaa.

Valmistautuminen meni pieleen

JYPin alku oli karmea. Hyökkäys toisensa jälkeen pääsi vyörymään helposti jyväskyläläispäätyyn, ja laukaukset upposivat kovalla prosentilla verkkoon. Ajassa 6.35 syntyi jo 3–0-osuma, mikä toi päätökseen Laurikaisen illan. Maalivahdin vaihtokaan ei vielä vyöryä katkaissut, vaan pian lukemat olivat 4–0.

JYP sai jälkimmäisellä kympillä oljenkorren nousta otteluun illan ensimmäisellä ylivoimallaan. Tämä myös käytettiin. Tällä kertaa oli kakkosylivoiman vuoro osua, kun Patrik Siikanen pääsi tälläämään kiekon verkkoon.

Toiseen erään JYPin oli helppo lähteä hyökkäämään paineettomalla mentaliteetilla. Painopiste olikin jaksoittain KooKoon päädyssä, mutta terävyys maalipaikoissa uupui. Yhden huippupaikan sai muun muassa Jerry Turkulainen, joka ei kuitenkaan ylivoimahyökkäyksestä onnistunut sutimaan 4–2-kavennusosumaa.

Toinen erä toi hurrikaanipaidoille myös jäähyjä selvitettäväksi. Alivoimataistelu oli kuitenkin viime peleistä totutun jämäkkää.

Vieraat luistelivat päätöserään uusituin ketjuin. Kaivattua terästäytymistä se ei kuitenkaan tuonut mukanaan, vaan heti erän avauskympillä KooKoo osui kahdesti ratkaisten pelin lopullisesti.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli pelailua, mutta toi JYPille kosmeettista lohtua. Sami Nikun ja Tobias Winbergin maaleilla JYP kipusi 6–3-tilanteeseen. Winbergin maalin syötti Jerry Tukulainen, joka venytti pisteputkensa yhdeksään peliin. Samalla hyökkääjä piti paikkansa Liigan pistepörssin kärjessä.

Tämän enempää osumia ei nähty.

JYPin seuraava koitos koittaa huomenna lauantaina kotona, kun vieraaksi saapuu Ilves.

– Ei tarvitse kiukkua kaivaa huomiselle. Jokainen haluaa parantaa huomiselle ja tuoda oman parhaansa joukkueelle. Sitä kohti pitää kääntää katseet, eikä jäädä miettimään tätä peliä, Vehviläinen päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Ella Taponen/KooKoo