Raportti: Taistelu tuotti viikonlopun toisen täyden pistepotin

JYPin ja Jukurien kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita läpi viime vuosien. Kun tähänkin iltaan lähdettiin vielä tasapisteissä, odotettavissa oli laadukas ilta LähiTapiola Areenalla.

Odotukset myös täyttyivät. Yksi pelin kulminaatiopisteistä nähtiin toisessa erässä, kun 1-0-tilanteessa Aaro Vidgren sai suihkukomennuksen Niko Huuhtaseen kohdistuneesta taklauksestaan.

JYPin parantunutta alivoimapelaamista kuvastaen verkko heiluikin jukuripäädyssä. Jarkko Malisen 2-0-osumaan namupassin tarjoili jo junioriajoilta tuttu tutkapari Juuso Puustinen.

– Totta kai aina on hienoa tehdä maali, mutta nyt vielä hyvä ystävä järjesti maalin. Hauskaa oli yhdessä päästä tuulettamaan, Malinen kertaa.

Alivoima oli kuin koko ottelu pienoiskoossa. Jukurit ehkä hallitsi kiekkoa enemmän ja loi paikkoja, mutta JYP oli omissaan terävämpi. Näin loppulukemat kirjattiin 2–1. Toisesta hurrikaaniosumasta vastasi Sami Niku Eetu Laurikaisen venyessä 32 torjuntaan.

– Taistelu maalien edustoilla oli hyvää ja maalivahtipeliä on korostettava, kuinka “Edi” auttoi meidän joukkuettamme. Kärppiä vastaan olimme selvästi parempia ja hävisimme, tällaista tämä on, että maalit ratkaisee, Jukka Rautakorpi tiivisti iltapuhdetta.

– Meni loppu aika jännäksi. Sitä se oli eilenkin, puolustimme silloinkin paljon vikassa erässä ja varmaan jotain siitä opimme, jotta pysyimme tänäänkin johdossa. Meillä oli pari tappiota tullut, vaikka pelasimmekin Kärppiä vastaan ihan hyvin. Tuli lisävaihde taisteluun ja paiskimme paljon hommia. Hieno saada siitä palkinto, Malinen tiivistää.

Alivoima energisöi isännät

Jukurit oli avauserässä pitkään selvästi niskan päällä. Vieraat määrittivät pelin rytmiä ja JYPin pelaaminen meni pitkälti selviytymiseksi väsyneillä ukolla.

Laurikaisen huippuotteet, uhrautuva puolustuspelaaminen ja yksi selvitetty alivoimakin pitivät vieraiden maalisarakkeen nollassa.

Ykkösketjun sekava vaihto oli syynä rangaistukseen, mutta kärkipelaajat paikkasivat virheensä. Heti jäähyn perään jäällä nähtiin Jerry Turkulaisen näytös, ja lopulta Sami Niku sai nautiskella kiekon verkkoon.


Avauserä tarjosi myös hurjannäköisen loukkaantumisen, kun visiiri viilsi Nicholas Welshin naaman auki. Welsh ei palannut otteluun, mutta Rautakorpi kertoi kyseessä olleen varotoimenpiteen.

Toiseen erään pelin kuva muuttui selvästi. Nyt JYP oli kiekkoa hallitseva osapuoli ja rakensi useamman laadukkaan maalipaikan, kaksi tolppalaukausta mukaanlukien.

JYPin hallintajakso katkesi Vidgrenin ulosajoon. Jukurit loi ylivoimallaan pari paikkaa, mutta lopulta kansan muistiin jää vain Malisen maali sekä Puustisen torjuttu rangaistuslaukaus.

– Olemme vähän rauhoittaneet alivoimaa. Otamme pahimmat paikat pois ja “Edi” ottaa ne, mitä jäljelle jää, Malinen kuvailee virnistäen.

Päätöserän alku oli vielä tasaista tekemistä, mutta hiljalleen paine alkoi kasautua JYP-alueelle.

Jukurien paineistus tuotti kavennusosuman, jota tutkittiin pitkään videolta. Laurikaisen nollapelin vienyt osuma kirjattiin Samuel Saloselle.

JYPin ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna. Perjantaina ohjelmassa on vierasreissu Kouvolaan ja lauantaina vieraaksi saapuu Ilves.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen