Konnekuljetuksen otteluennakko: Siipirikkona sarjakärjen vieraaksi

JYPin kausi jatkuu tällä viikolla kahden vierasottelun merkeissä. Viikkoon lähdetään juhlallisten tunnelmien jälkihöyryissä, kun viime viikolla juhlittiin seuran 100-vuotissyntymäpäiviä ja mikä tärkeintä, kaksi KalPa-kohtaamista lihottivat pistepussia kuudella paunalla.

Haaste hurrikaanipaitojen voittoputken jatkamiselle on sitä kovinta luokkaa, kun vastaan Tampereella asettuu sarjakärki Ilves. Joukkue viilettää tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkesssa ja marraskuun seitsemästä ottelusta tappioita on vain yksi. Viimeisimmät voitot tulivat viime viikolla, kun Jukurit kaatui sekä vieraissa että kotona yhden maalin erolla.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran reilu kuukausi sitten Jyväskylässä, kun tupsukorvat hakivat 2–1-vierasvoiton. Tuon jälkeen Ilves on vahvistunut puolustaja Adam Clendeningillä, joka on pelannut kymmenen ensimmäistä ottelua piste per peli-tahdilla.

– Ilves on riistojoukkue, joka on xG:n mukaan ollut vastaanottamassa ja vieraissa parhaimmillaan. Meille voi aueta iskun paikkoja, Ville Nieminen sanoo.

Haastetta edelleen voimistaa se, että JYPillä on liuta poissaoloja influenssa-aallon ja loukkaantumisten jäljiltä. Tämän vuoksi kokoonpanoon tulee runsaasti muutoksia, muun muassa Topias Leinonen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Liigassa.

– Meidän pitää olla huolellisia sekä nöyriä, ja sitä kautta olla iskuvalmiina. Vahva usko pitää olla omaan pelisuunnitelmaan, se on ainoa mahdollisuutemme, ”Nemo” kertaa.

Ottelu Tampereella alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.