Konnekuljetuksen otteluennakko: Vielä kerran ennen taukoa

JYP pelaa lauantai-iltana viimeisen ottelunsa ennen maajoukkuetaukoa. Lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä alla on neljän ottelun voittoputki, joka on nostanut JYPin sarjataulukossa viidennelle sijalle. Tällä viikolla ovat kaatuneet niin SaiPa vieraissa kuin Sport kotona. Lauantaina vastaan asettuu Pelicans, minkä myötä JYP on kohdannut sarjan kaikki joukkueet kertaalleen.

– Meillä on ollut hyvä pudotuspelityylinen otteluviikko, kun pelataan joka toinen päivä. Se on mitä pelaajat haluavat, ja sen pitää nyt näkyä fyysisesti. Voitoista pitää hakea itseluottamusta, mutta voittaminen pitää kanavoida myös kehittymiseen. Ei voida mennä liian korkealle, kun voitetaan, eikä liian alas, kun hävitään. Mentaalinen tasapaino pitää aina löytyä, Ville Nieminen sanoo.

Viime kauden finalisti Pelicans on ollut alkukaudesta monet yllättäneissä vaikeuksissa. Lahtelaiset löytyvät 19 ottelun jälkeen sarjataulukon sijalta 13. Eilen perjantaina ei juuri isompaa positiivista käännettä tullut, kun SaiPa haki Lahdesta voittomaalikilpailuvoiton noustuaan kahden maalin takaa rinnalle ja ohi.

Lahtelaisten tilastoista silmiin pistää ylivoimapelin heikkous. Vaikka joukkueesta löytyy Ryan Laschin kaltaisia taitureita, Pelicans on ylivoimalla sarjan heikoin joukkue tehtyään vain seitsemän maalia 60 yrittämällä. JYPin vastaavat luvut ovat 22 maalia 58 yrittämällä.

– Heillä on ollut haastavat ajat, mutta se ei meitä kiinnosta. Meidän pitää silti keskittyä omaan peliimme, ”Nemo” linjaa.

Rasmus Heljanko nähdään pitkästä aikaa kokoonpanossa. Ennakkovideolta puolestaan pääset kuulemaan Teemu Erosen mietteitä.

Lauantai-iltana nähdään viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa, joten tänään on varmasti kaikki pelissä. Viihdyttävään kiekkohuumaan pääset paikan päälle nappaamalla liput Ticketmasterista.