Raportti: JYP taisteli Vehviläisen johdolla tappioputken poikki

JYP ja KalPa hakivat askelmerkkejä huomiseen 100-vuotisjuhlaotteluun tänään torstaina Kuopiossa. Tunnelma läpi ottelun oli hieman odottava, eikä intensiteetti noussut sille tasolle, mitä Pönttövuoren derbyltä voisi odottaa.

Tarkasta ottelusta pidemmän korren veti lopulta JYP lukemin 0–1. Ottelun hahmo oli 32 kertaa torjunut Veini Vehviläinen.

– Hyvä taistelu meiltä. Sopivasti vetoja, joten oli helppo olla pelissä kiinni. Pelin jälkeen tuuletuksissa purkautui tunnetta, kun tuolla taistelulla sai pisteitä mukaan.  Nämä on hienoja paikalliskamppailuta, ja kaikille JYPissä on tärkeää, että KalPalle ei hävitä, Vehviläinen summaa.

JYPin ainoasta osumasta vastasi Reid Gardiner. Voitto katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputken ja nosti hurrikaaniryhmän sarjassa seitsemänneksi.

Reid Gardiner #91, JYP

KalPa hallitsi, JYP maalasi

Ottelun avauserä oli KalPa-merkkinen. Kuopiolaiset onnistuivat vyöryttämään hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen kohti JYP-aluetta. JYP kuitenkin puolusti keskustaa miehekkäästi, joten laadukkaat maalipaikat jäivät vähiin.

JYP oli vähäisissä hyökkäyksissään tehokas vastaten erän ainoasta osumasta. Anttoni Hongan upean avaussyötön jälkeen Reid Gardiner latasi kiekon tarkasti ohi Juha Jatkolan. Välissä kiekkoon koski C.J. Smith, joka kirjasi ensimmäisen pisteensä Liigassa.

Maali tuntui myös hieman vapauttavan JYPin kiekollista pelaamista, joka oli takkuillut ensimmäisen 15-minuuttisen ajan.
Myös toisessa erässä painopiste oli enemmän hurrikaanipaitojen puolustuspäässä. Tasakentällisin laatupaikat olivat jälleen vähissä, kun molemmat puolustivat melko tarkasti.

Juuso Mäenpää #9, KalPa

JYP oli lähellä kasvattaa johtoaan erän puolivälin tienoilla päästyään ylivoimalla, kun sekä Gardiner että Smith kilauttivat kiekon KalPa-maalin rautoihin ja Juuso Puustinen pääsi läpiajoon, mutta lisäosumat jäivät syntymättä. Raudat kolisivat kertaalleen myös toisessa päässä, mutta JYPin maali pysyi koskemattomana kahden erän jälkeen.

JYP aloitti päätöserän terävästi luoden tukun laadukkaita paikkoja. Yksi laadukkaimmista aukesi Puustiselle, joka tuli jo toisen kerran läpiajossa Jatkolan nollaamaksi.

Ottelun loppua kohden paine jyväskyläläispäässä alkoi jälleen kasvaa, eikä vähiten jäähyjen vuoksi. Vieraat ottivat viimeiselle kympille kaksi hyökkäyspäähän jäähyä. Näiden aikana nähtiin muun muassa Lasse Lappalaisen purjehdus läpiajoon, mutta JYP selvisi takaiskuitta.

Viimeisillä sekunneilla kiekko pyöri vielä senttien päässä JYP-maalista, mutta lopulta summeri pelasti vierasjoukkueen.

Joukkueet kohtaavat heti huomenna uudelleen LähiTapiola Areenalla 100-vuotisjuhlapelissä. Illasta on helppo kaavailla ikimuistoista.

– Kaikki haluavat varmasti omalla pelisuorituksellaan kunnioittaa historiaa. Iso juttu ja kunnia, että saa olla mukana tuollaisessa pelissä. Sitä on varmasti jälkikäteen mukava muistella, että sai tuollaisessa olla mukana, Vehviläinen iloitsee.

jyp – kypärä numerot kiitos!

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Atte Rissanen/Liiga