Raportti: Tampereen tiistai-ilta tarjosi tukun tulokkaita – tuloksena tyly tappio

JYP suuntasi Tampereelle pahasti siipirikkona hakemaan ensimmäistä voittoa Ilveksestä lähes kolmeen vuoteen. Hurrikaaniryhmä onnistuikin taistelemaan pirteästi, mutta lopulta realiteetit iskivät kasvoille sarjakärjen vieraana.

Ratkaisevantuntuinen musta hetki osui toisen erän loppuun, kun Ilves iski kolme maalia viimeisen neljän minuutin aikana karaten 4-0-johtoon. Tästä kuopasta JYP ei enää noussut, vaan hävisi lopulta 1-5.

Ikimuistoisimmaksi asiaksi JYP-vinkkelistä jäi kolmen pelaajan Liiga-debyytti. Veeti Louhivaara luisteli kolmannessa erässä Topias Leinosen tilalle maaliin, kun taas puolustaja Jesse Pulkkinen ja hyökkääjä Santeri Huovila pääsivät luutimaan läpi ottelun.

– Ihan hyvä fiilis oli päästä pelaamaan ja näkemään, millaista peli miehissä on. Mitä enemmän pääsin pelaamaan, sitä paremmin pääsi vauhtiin mukaan, Huovila kertaa.

– Peli oli ihan hyvin hallinnassa meillä. Toisen erän lopun musta jakso ratkaisi pelin.

JYPin ainoasta osumasta vastasi Patrik Siikanen. Pitkästä aikaa pelannut Leinonen ohitettiin viisi kertaa, kun torjuntoja kertyi 15 kappaletta. Louhivaaraa Ilves-hyökkäys ei ohittanut kertaakaan, vaan torjuntoja kirjattiin seitsemän kappaletta.

Pirteää pörräämistä

Ottelun avauserä oli tasaista ja vauhdikasta ja pelaamista. Poissaoloista huolimatta JYP piti paljon kiekkoa, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli vaikeaa. Yhden tällaisen onnistui kuitenkin luomaan tulokaspakki Pulkkinen, mutta Riku Tohila ei onnistunut ohittamaan Jonas Gunnarssonia.

Myös tupsukorvien laatupaikat olivat vähissä, mutta yksi osuma ensimmäisen 20-minuuttisen aikana syntyi. Šimon Stránský onnistui saaman kiekon ohi ruuhkan ja myös Leinosen selän taakse.

Toinen erä noudatti pitkälti avauserän kaavaa. JYP pörräsi pirteästi ja piti melko paljon kiekkoa, mutta Gunnarssonin maali oli harvoin uhattuna. Kesken hyvän vaiheen Ilves kuitenkin pääsi ylivoimalle ja Eemeli Suomen osuma tuntui hieman niksauttavan vieraiden selkärankaa.

Kun viimeisten minuuttien aikana Suomi osui vielä toistamiseen ja myös Oula Palve maalasi, JYPille jäi iso vuori kiivettäväksi päätöserässä.

– Lähdimme pelaamaan omaa peliä vaihto kerrallaan, Huovila kertaa.

Ilves tuli päätöserään kulmahampaat terävinä ja laukoi jo ensi minuuteilla kiekon kolmesti tolppaan. Lopulta ylivoimalla Suomi pääsi viimeistelemään hattutemppunsa päättäen Leinosen iltapuhteen ajassa 43.05. Maaliin luisteli Veeti Louhivaara, jonka loppuottelu sujui ilman takaosumia.

Erän viimeinen 15 minuuttia toi JYPille myös balsamia haavoihin, kun Siikanen rikkoi JYPin kuparisen alivoimalla. Pääosin ottelun loppu oli kuitenkin pelailua, eikä lisäosumia nähty.

JYPin kausi jatkuu lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Huovilan kausi jatkuu kamppailupelaamista sekä kokonaisvaltaisuutta kehittäen.

– Toivottavasti pelejä Liigassa tulee vielä lisää, Huovila huikkaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Timo Koistinen/Liiga