Raportti: Tauolle tappio niskassa – ”Joka peliin pitää saada kaikki likoon”

JYP kärsi viimeisessä ottelussa ennen maajoukkuetaukoa katkeran tappion. Pelicans näytti läpi 60-minuuttisen ajan todella päättäväiseltä ja oli askeleen kotijoukkuetta edellä.

Askelmerkit iltapuhteelle valettiin jo avauserässä, kun Pelicans mätti kolme maalia JYPin ainokaisen vastineeksi.

– Aika hyvin Pelicans oli katsonut meidän pelaamistamme. ”Ertsi” (Teemu Eronen) osasi kertoa, että sitä katsotaan myös tarkasti. Pelicans osasi ottaa meidän kiekollista peliä pois, Juuso Vainio selittää.

– Pyrimme kapteeniston johdolla pumppaamaan joukkuetta valmiiksi. En tiedä, mikä johti nopeisiin maaleihin. Kaikki vaikutti normaalilta ennen peliä.

Lopulta lukemat kirjattiin vieraiden eduksi 4-1. Jerry Turkulainen vastasi JYPin ainoasta osumasta, Veini Vehviläinen torjui 24 kertaa.

– Lukemat eivät jätä juuri jossiteltavaa, Pelicans ansaitsi pisteet kovalla latauksella, Jukka Rautakorpi tiivistää.

JYP keräsi maajoukkuetaukoa edeltävästä 18 ottelusta 31 pistettä ja niillä irtoaa sarjataulukon viides sija. Pelicans-ottelun myötä hurrikaanipaidat ovat kohdanneet kaikki joukkueet vähintään kertaalleen.

– Joka peliin pitää saada kaikki likoon. Tänäänkin voi olla ylpeä siitä, että pelin edetessä onnistuimme tekemään korjausliikkeitä. Olemme paljon voittaneet maalin pelejä olemalla kolmannessakin erässä energisiä, ehkä se jäi tänään vähän vajaaksi, Rautakorpi summaa.

Vainio näki kokonaiskuvan kääntyvän positiiviseksi.

– Meidän pelaamisemme on ollut nousujohteista. Meillä on ammattitaitoa kaataa kenet vain ja koppi täynnä oppimishaluisia jätkiä, joten itseluottamus on kohdallaan.

Turkulaisen osuma oli laiha lohtu

Ottelun avauserä oli hurrikaanivinkkelistä yksi synkimpiä 20-minuuttisia tällä kaudella. Avaussyötöt eivät löytäneet omia lapoja, kaksinkamppailut kääntyivät pääsääntöisesti lahtelaisvieraille ja Jere Lassilankin ottelu jäi kesken jo avausminuuteilla.

Lukemat 1-3 kuvastivatkin pelitapahtumia hyvin. Jerry Turkulainen väläytteli maalinarvoisesti, mutta Niklas Virtasen, Michal Jordanin ja Konsta Hirvosen osumilla erätauolle lähdettiin ansaitussa vierasjohdossa.

– Meillä ei henkinen puoli tai pelaaminen riittänyt alussa, pelasimme liian yksioikoisesti, Rautakorpi kuvailee.

Toiseen erään JYP onnistui nousemaan hieman paremmin peliin mukaan. Hyökkäyspäässä viimeinen terävyys muutamassa huippupaikassa kuitenkin puuttui.

Samaan aikaan Vehviläinen otti omalla maalillaan muutaman huipputorjunnat, joilla ero pysyi kahdessa maalissa. Yksi syöksytorjunta ilman mailaa sai myös illan raikuvimmat suosionosoitukset Hippoksen yleisöltä.

Päätöserässä JYP lähti hakemaan osumia muutetuin pakkiparein ja hyökkäysketjuin. Ajassa 47.45 tuli kuitenkin kylmä suihku niskaan, kun kiekkoa kaivettiin kotijoukkueen verkosta neljännen kerran.

– Rytmi parani pelin edetessä ja kolmannen erän alussa oli huippupaikkoja. Siinä olisi pitänyt saada 2–3-osuma, Rautakorpi harmittelee.

JYP pyöritti pitkiäkin pätkiä, mutta lahtelaisten nöyrä ja sitkeä puolustustaistelu esti lisäosumat. Entinen JYP-vahti Jussi Olkinuora oli Pelicansin viimeisenä lukkona torjuen koko 60-minuuttisen takuuvarmoin ottein.

Näin hurrikaaniryhmän neljän ottelun voittoputki katkesi ja tauolle poistuttiin tappio niskassa.

JYPin seuraava ottelu on keskiviikkona 15.11. HIFK:n vieraana.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen