Raportti: Täydellisestä kiekkoillasta ei jäänyt puuttumaan mitään

Loppuunmyyty LähiTapiola Areena todisti varmasti kaikkea, mitä se juhlapeliltä odotti – ehkä jopa enemmän. 11 maalin ja kahden ulosajon trilleri ei jättänyt ketään kylmäksi, ja mikä hienointa, juhlapelikakku sai kirsikan päällensä, kun JYP nappasi täydet kolme pistettä.

JYP johti pelissä pitkiä pätkiä, mutta pääsi päätöserän lopussa suorittamaan kirin rinnalle ja ohi. Voittomaalista vastasi Patrik Siikanen komealla yksilösuorituksella, joka huipentui päättäväiseen ajoon maalille ja kiekon runnomiseen verkon perukoille.

– Tämä oli arvokas tapahtuma, jossa oli koko rahan edestä tapahtumia. Tämä oli resilienssikilpailu, kummalla se kestää. Meidän sietokykymme oli hyvää tasoa, Jukka Rautakorpi tiivistää.

Yksi ottelun hahmoista oli Jere Lassila. Lassila pääsi pitämään pienen puheen peliä edeltäneissä juhlallisuuksissa, ja itse ottelussa hankki molemmat KalPan ulosajot. Mikä tärkeintä, mies selvisi säikähdyksellä kokemistaan vääryyksistä, Jaakko Lantan päähänkin osuneesta estämisestä sekä Aapeli Räsäsen huitomisesta.

– Molempien herrojen kanssa oli kovaa vääntöä, en tiedä, olivatko tahallisia vai tahattomia temppuja. Lanttaa kävin myös muistuttamassa, ettei tee samoin enää toisten, koska noissa voi käydä huonosti.

– Oli myös kunnia-asia päästä puhumaan ennen peliä ja nähdä jätkiä, ketkä nostivat JYPin Liigaan. Yleisö sai varmasti elämyksen, jonka jälkeen löytää uudestaankin halliin, Lassila tunnelmoi.

Kahden peräkkäisen KalPa-voiton turvin JYP nousi sarjataulukossa kuopiolaisten ohi viidennelle sijalle. JYPin tehomies Jerry Turkulainen (1+2) nousi takaisin Liigan pistepörssin kärkeen.

– Olen ihan älyttömän iloinen kuudesta pisteestä. JYPin miehenä mikään ei lämmitä niin paljon kuin voittaa KalPa, Lassila kiteyttää.

Lentävä lähtö

Ennen peliä nähtiin mittavat ja komeat juhlallisuudet, jotka herättivät yleisössä runsaasti tunteita. Itse ottelu ei ehtinyt kunnolla edes käynnistyä, kun Mikko Petman kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Erikoistilannetta tuli ratkaisemaan Juuso Puustinen, joka ei epäröinyt, vaan maalasi uransa 300. tehopisteen.

JYP ei kauaa ehtinyt johdosta nauttia, vaan KalPa tasoitti nopeasti. Sama kaava toistui vain muutama minuutti myöhemmin, kun Jerry Turkulainen onnistui viemään isännät johtoon, mutta kuopiolaisten tasoitukseen meni vain 29 sekuntia. Näin ajassa 9.36 oli nähty jo neljä maalia.

– Ensimmäisessä erässä kummallakaan ei ollut valmiutta puolustaa. Pelissä oli aaltoilua, kuten eilen, tänään vaan tuli maaleja, Rautakorpi sanoo.

Erätauolle poistuttiin kuitenkin JYP-johdossa, kun Anttoni Honka onnistui vielä iskemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Keskimmäisellä 20-minuuttisella peli jatkui vauhdikkaana, mutta avauserää sekavampana, mikä näkyi huolimattomana kiekollisena pelaamisena. Toisessa erässä erikoistilanteet olivat keskiössä. Erän puhuttavimmaksi tilanteeksi nousi Lantan ja Lassilan törmäys, josta Lantta sai ulosajon.

Vielä pitkän ylivoiman aikana JYP ei osunut, mutta heti sen perään Braden Christoffer latasi kiekon tarkasti verkkoon. Erätauolle poistuttiin jälleen kuitenkin vain yhden maalin erolla, kun Juuso Mäenpää maalasi erätaukolukemiksi 4–3. Tällä kertaa kavennusosumaan meni 44 sekuntia.

KalPan toisen erän lopun energiapiikki kantoi päätöserän alkuun, jossa vieraat kampesivat itsensä ensimmäistä kertaa johtoon. KalPa iski erän ensimmäisellä kympillä kaksi erikoista ylivoimamaalia JYPin ottelun huonoimman jakson aikana.

JYP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi vielä päätöserässä pelin päälaelleen. Läpi illan komeasti pyörinyt ylivoima sai kaivatun onnistumisen, kun Sami Niku tulitti pelin tasoihin. Ajassa 55.54 nähtiin Siikas-show, jonka myötä JYPin voittolukemat kirjattiin 6–5.

Pelin loppupuolella nähtiin vielä tunteen kuohuntaa, kun Lassilan ja Räsäsen aloituksen jälkeisesti kahinasta molemmat lähtivät rangaistusaitioon. Lassila sai tilanteesta kaksiminuuttisen, kun Räsäselle tuli suihkukomennus. JYP pelasi tämän vuoksi lähes koko Siikasen maalin jälkeisen ajan ylivoimalla, joten kuopiolaisten kiri ei päässyt yltymään kaikista kovimmaksi.

JYP sulattelee voittojaan viikonlopun yli ja pääsee tositoimiin seuraavan kerran tiistaina. Silloin matka käy Ilveksen vieraaksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen