Konnekuljetuksen otteluennakko: Luokkaretki huipentuu Raumalle

JYPin muutaman päivän retki länsirannikolle huipentuu tänään perjantaina, kun vastassa on Lukko Raumalla. Retki sai onnellisen alun, kun keskiviikkona Porista tarttui matkaan kaksi pistettä 2–1-jatkoaikavoitolla.

– Kyseessä oli taistelu- ja puolustusvoitto. Mikko Petmanin vitonen käänsi pelin juoksutusta, mutta meilläkin oli paikat voittaa jo varsinaisella peliajalla. Kokonaisuudessaan luokkaretki on ollut hyvä, eilen oli sellainen nollauspäivä. Palauduimme ja olimme yhdessä, sitäkin tarvitaan arjen keskellä, Ville Nieminen kertaa.

Maajoukkuetauon jälkeen Lukko on ahertanut Liigassa seitsemän ottelua, joista on kertynyt 11 pistettä. Tänään joukkueessa debytoinee kanadalainen Steven Jandric, jonka odotetaan tuovan lisää tehokkuutta hyökkäyspäähän.

Lukolla on ollut kiireinen syksy, sillä se on pelannut myös CHL:ää. Menestys on toistaiseksi ollut myös varsin hyvää, sillä tällä viikolla varmistui paikka turnauksen välierissä. Liigan puolella Lukko on mukana hurjan tasaisessa keskikastissa, kun se on kerännyt JYPin kanssa samaiset 42 pistettä kaksi ottelua enemmän pelanneena. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran, kun hurrikaanipaidat hakivat lokakuussa Raumalta 3–1-voiton.

– Meillä on samanlaiset lähtökohdat. Lukko pelasi samanlaisen puolustustaistelun CHL:ssä kuin me Porissa. Kun on jatkumopeli kyseessä, puolustuspeliä täytyy nopeuttaa ja parantaa, jotta pääsemme hyökkäämään paremmin. Avauspelaamisen pitää olla paremmalla tolalla, ”Nemo” summaa.

Jere Lassila ja Jesse Pulkkinen lähtivät eilen torstaina alle 20-vuotiaiden MM-leirille, joten kokoonpanoon tulee muutoksia. Uusina pelaajina kokoonpanoon nousevat Santeri Koskela ja ensimmäistä kertaa Liiga-kokoonpanossa oleva Niko Minkkinen.

Ottelu Raumalla alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.