Konnekuljetuksen otteluennakko: Pikkujoulut kotona

JYP aloittaa jälleen yhden tuplapeliviikonlopun kotoaan LähiTapiola Areenalta. HPK-otteluun lähdetään viime viikon kaksi tappiota alla, kun sekä Ilves että Pelicans niistivät täydet pisteet hurrikaaniryhmältä.

­- Odotukset ovat kovat. Pelicansia vastaan jäimme vajaaksi, emmekä pystyneet puristamaan päätöserässä. Olemme pyrkineet parantamaan suora hyökkäys-pelaamista sekä oman alueen puolustuspeliä, Ville Nieminen kertoo.

Perjantain vastustaja HPK on sarjassa sijalla 14. Kuusi pistettä JYPiä vähemmän kerännyt joukkue on ollut tuloksellisessa vuoristoradassa, sillä maajoukkuetauon jälkeisistä kuudesta ottelusta se on voittanut kolme ja hävinnyt kolme. Viimeisimmästä ottelusta on jo yli viikko, kun viime viikon torstaina Ilves haki pisteet Hämeenlinnasta. Joukkueilla on tältä kaudelta takana yksi kohtaaminen, kun JYP haki syyskuun lopulla jatkoaikavoiton HPK:ta vastaan.

HPK:n tehokkuus on ollut melko vahvasti ylivoimapelin varassa, sillä hämeenlinnalaiset ovat tehneet sarjassa vähiten maaleja, mutta ovat kuitenkin kolmanneksi paras ylivoimajoukkue. Kultakypärää kantaa 18 pistettä iskenyt Teemu Rautiainen.

– HPK on yllättävä joukkue. Meidän täytyy kiekollisesti olla juonikas ja välillä pelata hyvin yksinkertaisesti. Omien vahvuuksien pitää olla näkyvillä, ”Nemo” summaa.

Kokoonpano vahvistuu kaivatulla kokemuksella, kun Jarkko Malinen ja Teemu Eronen palaavat sairastuvalta. Jesse Pulkkinen puolestaan pelaa kotidebyyttinsä, ja hänen pelipäivän aamuun voi tutustua tarkemmin ohessa olevalta videolta.

LähiTapiola Areenalla pelataan tänään pikkujoulujen hengessä. Virittäydy siis juhlatunnelmaan ja saavu kannustamaan JYP voittoon. Liput nappaat Ticketmasterista.