Konnekuljetuksen otteluennakko: Tapaninpäivän klassikko tällä kertaa Oulussa

JYPin ja Kärppien väliset Tapsan tanssit pidetään tänä vuonna Oulussa. Kyseessä on jo kuudes kerta peräkkäin, kun joukkueet kohtaavat ensimmäisessä ottelussa joulun jälkeen.

JYP lähtee ensimmäiseen joulun jälkeiseen peliin tappio niskassaan, kun Mikko Heiskasen päävalmentajadebyytti päättyi 0–4-tappioon Jukureille. Tuon jälkeen joukkue on viettänyt joulua.

– Kolmen päivän taukoja ei kauden aikana liikaa tule, joten oli hyvä saada muutamaksi päiväksi ajatukset pois jääkiekosta. Jukuripeli käytiin nopeasti läpi, mutta siirsimme nopeasti ajatukset jo tähän peliin. Tässä mennään nopealla tahdilla, kärkeen tulee kaksi peliä ilman yhtäkään harjoitusta, Ville-Veikko Pohjanvirta tuumaa.

Kärpät on JYPin lisäksi ainoa päävalmentajaansa tämän kauden Liigassa vaihtanut joukkue. Myös oululaisjoukkueen vaihdos tapahtui viime viikolla, kun Ville Mäntymaa nousi joukkueen pääkäskijäksi Lauri Marjamäen väistyttyä sivuun. Joukkue ehti pelata viime viikolla Mäntymaan alaisuudessa kaksi ottelua, jotka tuottivat varsinaisen peliajan tappion Sportille ja jatkoaikatappion Pelicansille.

Oululaisjoukkueen sijoitus sarjataulukossa on kahdeksas. Pisteitä on kolme enemmän kuin JYPillä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin lokakuussa Jyväskylässä, jolloin Kärpät oli etevämpi lukemin 3–2.

– Energiatasot on hyvät, tauon jälkeen yritetään saada aamulla koneet hyvin käyntiin, jotta olisimme valmiina pelaamaan. Intoa on varmasti paljon, joten toivottavasti himoa pelata tullaan näkemään kaukalossa, Pohjanvirta summaa.

JYPin kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun C.J. Smith on jälleen pelikuntoinen.

Ottelu Oulussa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.