Raportti: Enemmän oli tarjolla – Kärpät jätti JYPin vain yhteen pisteeseen

JYPin ja Kärppien väliset Tapsan tanssit Oulussa eivät jääneet vaille tapahtumia. JYP esitti pitkän pätkän tylyä vieraspelaamista, mutta kaksi mustaa hetkeä vei pelin jatkoajalle.

Jälkimmäinen musta hetki osui päätöserään, kun hurrikaanipaidat johtivat ottelua 4-2, kun C.J. Smith oli vienyt JYPin jo kolmannen kerran kahden maalin karkumatkalle. Kärpät vei jatkoajalla vielä lisäpisteenkin voittaen 5-4.

– Harmittaa, johtoasemapelaaminen oli huonoa. Jos syyn siihen tietäisin, sen varmaan kertoisin, Eetu Peltola summaa.

Peltola vastasi joukkueen JYPin kolmannesta maalista. Kyseessä oli hänen kauden ensimmäinen osuma.

– Hyvä fiilis oli tehdä maali. Sutaisu sinnepäin ja sattui menemään sisään, mutta ei se nyt paljoa lohduta, puolustaja manaa.

Smithin ja Peltolan lisäksi JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner ja Juuso Puustinen.

Puustinen 0-2

Tunnusteleva alku

Ottelun ensiminuuteilla ei vielä hurjaa tanssien tempoa nähty, vaan peli käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. Peli aaltoili runsaasti päästä päähän, mutta kummassakaan päässä ei juuri laatupaikkoja nähty.

Jälkimmäisellä kympillä hurrikaaniryhmä nappasi tahtikapulaa käsiinsä, ja onnistui maalinteossa. Mikkelissä murheenkryyninä ollut ylivoima tarvitsi vain puolisen minuutti aikaa, kun tuttu takakolmio juoni kiekon maaliin. Tällä kertaa maalinteon kunnian sai Reid Gardiner.

Gardiner 0-1

Kärppien tasapaino rakoili jälkimmäisellä kympillä, ja kolmisen minuuttia avausmaalin jälkeen Juuso Puustinen juoni kiekon verkkoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Kärpät pääsi heti toisen erän alkajaisiksi yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta eritoten useasti laukomaan päässeen Teemu Turusen ruuti oli märkää.

Toisen erän avauskymppi oli muutenkin varsin kärppämerkkinen, mutta JYPin puolustus kesti takaiskuitta.

Toisen erän viimeisistä minuuteista tuli maalinteon juhlaa, kun Kärpät osui kahdesti ja JYP kertaalleen. Kärpiltä maalinteossa onnistuivat Ville Koivunen ja Teemu Turunen, vieraiden maalista välissä Eetu Peltola. Kolmen osuman välillä oli vain neljä minuuttia ja 22 sekuntia.

– Tiesin, että kun Peralle syöttää, hän sen useammin antaa takaisin kuin ampuu itse. Osasi sitten olla hereillä, Peltola kertaa.

Kolmas erä sai JYP-vinkkelistä erinomaisen alun, kun vain 27 sekunnin pelin jälkeen C.J. Smith pääsi viemään jyväskyläläiset 4-2-johtoon komean rintamahyökkäyksen päätteeksi.

Vehviläinen Bunnaman

JYP kontrolloi vielä muutaman seuraavan minuutin näyttävästi, mutta sitten iski musta hetki. Robert Rooban illan toisen rangaistuksen hurrikaanipaidat vielä selvittivät, mutta pian tämän jälkeen peli oli jo tasan Connor Bunnamanin ja Atte Ohtamaan osumilla.

Kärpät ehti jo tuulettaa johto-osumaakin, mutta Arttu Hyryn maali hylättiin korkeana mailana. Videotarkistuksen aikana JYP onnistui rauhoittamaan tilanteen halliten varsinaisen peliajan viimeisiä minuutteja, mutta ratkaisua haettiin ylitöiden kautta.

Ylitöillä lisäpisteen vei Kärpät jo kerran maalia turhaan tuulittaneen Hyryn osumalla.

JYPin seuraava ottelu on torstaina HPK:ta vastaan. Kyseinen ottelu on ilmaispeli, joten eiköhän laiteta LähiTapiola Areena täyteen ja mökki raikumaan!

– Toivottavasti saamme yleisöä halliin ja pystymme tarjoamaan heille viihdettä, Peltola päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat:  Jussi Määttä/Liiga