Raportti: Heiskasen aikakaudelle maaliton alku

JYP pelasi torstaina Mikkelissä ensimmäisen ottelunsa Mikko Heiskasen alaisuudessa. Lähtökohdat olivat muutenkin mielenkiintoiset, sillä JYP lähti otteluun vain pisteen päässä Jukureista äärimmäisen tiiviissä keskikastissa.

Ottelu tarjosi paljon pirteää ilmettä, mutta tulos jäi uupumaan. Maaleja ei saatu aikaiseksi edes runsailla ylivoimamahdollisuuksilla, vaan pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 4–0.

JYPin paras vaihe osui ottelun avauserään, mutta silloin 16 kertaa torjunut Markus Ruusu oli kentän hahmo. Ruusu vaati lopulta nollapeliinsä 26 torjuntaa.

– Varmasti olisi osuma meitä alussa helpottanut. Sen päälle olisi ollut parempi rakentaa. Kaverin maalista se lähti vähän toiseen suuntaan, Anttoni Honka kertaa.

Honka myönsi, että valmentajavaihdos pyöri mielessä vielä ottelun alkaessa.

– Aika nopeasti tuli eka peli, halusimme tukeutua omiin hyviin juttuihin ja työntekoon. Kyllä tässä muutosta varmaan itse kukin mietti, mutta ei auta. Pelaajien homma on se, että kun kiekko tippuu jäähän, pitää suorittaa. Ei voi miettiä, mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.

JYP valmennus

Pirteä alku ei konkretisoitunut tulostaululle

JYPin sisääntulo otteluun oli vallan väkevä ja maalipaikkoja jukuripäätyyn syntyi kuin liukuhihnalta. Väkevä avauskymppi sai kuitenkin murheellisen päätöksen, kun Patrik Puistola viimeisteli ottelun avausmaalin Jukurien ensimmäisestä maalipaikasta.

Kiekonhallinta oli myös jälkimmäisellä kympillä vierasjoukkueella, mutta edes illan kolmas ylivoimamahdollisuus ei tuonut avausmaalia.

– Ylivoimaa pitää ehdottomasti pystyä parantamaan, Honka sanoo.

Toisen erän alusta tuli varsin rikkonainen, kun JYPille tuli neljä ja Jukureille kaksi minuuttia alivoimaa selvitettäväksi. Ylivoimamaaleja ei kuitenkaan vieläkään nähty.

Erän edetessä Jukurit alkoi luoda enemmän ja enemmän painetta. JYP oli tämän paineen kanssa ongelmissa, ja omalta alueelta poispääseminen oli vaikeaa. Pitkän pätkän hurrikaanipaidat onnistuivat pitämään isännät vielä poissa parhaalta maalintekosektorilta, mutta kun Jukurit pääsi kolmannen kerran ylivoimalle, Jarkko Immosen maalasi joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

JYPille aukesi erän loppuun vielä viides ylivoimamahdollisuus, mutta tehottomuutta kuvastaen kiekkoa ei saatu edes tyhjään maaliin.

Ratkaisun tuoksu alkoi leijua ilmassa, kun heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla Michal Kovarcik pääsi veivaamaan läpiajosta jo kolmannen osuman Vehviläisen selän taakse.

Viimeisessä erässä peli aaltoili päästä päähän, eikä JYP onnistunut saamaan aikaiseksi pysyvää painetta. Hyökkäysaika jäi vähäiseksi, eikä jukuripuolustusta päästy parhaalla tavalla väsyttämään ja haastamaan.

Loppulukemat pääsi vielä maalaamaan Pekka Jormakka, joka osui pari minuuttia ennen loppua läpiajosta.

Liigassa siirrytään nyt joulutauolle. Hurrikaaniryhmä on seuraavan kerran tositoimissa tapaninpäivänä Kärppien vieraana.

– Nyt otetaan muutama päivä huilia. Tekee hyvää saada tähän pieni tauko niin mielelle kuin kropalle. Ainakin itse ja yksi velipoika perheineen pääsee vanhempien luokse käymään ja fiilistelemään joulua.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Mikko Kankainen/Liiga