Raportti: Lahdessa tuloksena niukka tappio – Pertulle uran ensimmäinen Liiga-maali

JYP matkusti lauantai-illan ratoksi Lahteen Pelicansin vieraaksi. Kuten sarjataulukon asetelmakin antoi ymmärtää, yleisö sai todistaa tasaista ottelua, jossa voittajaa jännitettiin loppuun saakka.

Vielä päätöskympillä mentiin lukemissa 1-1, mutta lopulta lahtelaiset kääntivät ottelun itselleen. Luboš Horký vastasi voittomaalista ajassa 54.02.

– Oli pienten marginaalien peli ja vastustaja jyskytti päätöserässä vahvasti. En nähnyt voittomaalia, mutta ehkä he sen siihen ansaitsivat, Mikko Perttu kertaa.

Pelicans – JYP

Perttu itse vastasi JYPin ainoasta osumasta. Toisen erän lopussa syntynyt ylivoimaosuma oli miehen Liiga-uran ensimmäinen.

– Maalilla oli kauhea hässäkkä, ensin pääsin tökkäämään jo tyhjiinkin. Sitten tuli luonnollinen puolenvaihto sinne, missä en yleensä pelaa, ”Robi” näki minut hyvin ja maalivahti oli vähän huonossa asennossa, hyökkääjä kertaa.

Maalia seurasi tunteikas tuuletus.

– Omistin maalin mummulleni, joka nukkui pois pari viikkoa sitten. Hän on ollut isossa roolissa minun urallani, Perttu kertaa.

Veini Vehviläinen palasi JYPin maalille torjuen 19 kertaa. Tappio pudotti hurrikaaniryhmän sarjassa sijalle kymmenen.

Vauhdikas alku

Ottelun avauserä oli vauhdikasta ja melko tasaista pelaamista. Erityisesti ensi minuuteilla mentiin päästä päähän, mutta erän edetessä paine alkoi kasaantua JYP-päätyyn. Pelicansin paine jäi kuitenkin näennäiseksi, eikä laatupaikkoja juurikaan syntynyt.

Avauserässä lauantaisauna tuntui lämpeävän hyvään tahtiin niin katsomossa kuin kaukalossakin runsaan kamppailupelaamisen seurauksena. Ylilyöntejä ei kuitenkaan nähty, vaan kamppailu oli kovaa ja reilua.

Pelicans lähti otteluun tilastopainajainen niskassaan, kun lahtelaiset olivat pelanneet sarjan huonointa ylivoimaa. Vielä avauserässä se takelteli kahteen otteeseen, mutta toiseen erään tulleen kolmannen mahdollisuuden se hyödynsi, kun Elias Vilén laukoi kiekon verkkoon.

JYP pystyi pysymään avauserää enemmän kiekossa, mutta laadukkaiden paikkojen luominen oli edelleen hankalaa. Parhaat paikat aukenivat C.J. Smithille ja Jere Lassilalle, mutta avausmaali jäi vielä odottamaan itseään.

Pitkään näyttikin, että toiseen erään lähdetään nolla JYPin maalisarakkeessa, mutta läpi illan väläytellyt Jesse Pulkkinen onnistui hankkimaan hurrikaanipaidoille vielä ylivoimamahdollisuuden, joka hyödynnettiin. Useiden laatupaikkojen jälkeen Perttu pääsi juhlimaan maaliaan.

– Onhan tässä aiemmin ollut jo muutamia tontteja. Toivottavasti seuraavaa maalia ei tarvitse odottaa yhtä kauan, Perttu kertaa.

Päätöserä oli käynnistyä JYP-vinkkelistä äärimmäisen epäonnisesti, kun kiekko oli pomppia kenttämestarin erikoisen jälkeen omaan verkkoon.

Tuon jälkeen kenttätapahtumien tulva JYPin puolustusalueella sai jatkoa. Hurrikaaniryhmällä oli vaikeuksia päästä alueeltaan pois, ja lahtelaiset saivat luotua paikkoja.

Erän puolivälin tienoilla JYP selvisi säikähdyksellä, kun Miika Roineen osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen, mutta pari minuuttia myöhemmin syntynyttä voitto-osumaa ei enää viety pois.

– Emme saaneet päätöserään ihan parasta latausta. Ei ollut paras erä meiltä, mikä on päätöserän lähtökohta, Perttu harmittelee.

Vieraille jäi reilu viisi minuuttia aikaa kiriä peli tasoihin. Pari paikantynkää ottelun loppuun vielä tuli, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin, joten lahtelaisyleisö sai todistaa kotivoittoa.

Seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina, kun HPK tulee kylään LähiTapiola Areenalle.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Tomi Natri/Liiga