Antti Turunen jatkaa U20-joukkueen päävalmentajana

JYPin U20 SM-joukkue jatkaa Antti Turusen valmennuksessa kevääseen 2026 asti. Turunen valmentaa joukkuetta nyt neljättä kauttaan. 37-vuotias jyväskyläläinen kuului JYPin Liiga-joukkueen valmennusryhmään ennen siirtymistä U20-joukkueen peräsimeen.

– Olemme seurassa tyytyväisiä siihen, minkälaista työtä hän on U20-joukkueen kanssa tehnyt. Uskomme, että hänestä tulee huippuluokan valmentaja, ellei hän sitä ole jo. Hänen suuntansa on selvästi ammattilaiskiekon pariin, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoo.

– Jatkan kotikaupunkini seurassa innostunein ja nöyrin mielin. JYP on ollut loistava paikka kehittyä valmentajana. Täällä on ollut vaadetta, tilaa ja tukea kehittymiseen, mikä on sopinut minulle erittäin hyvin, Turunen sanoo.

Joukkue johtaa U20 SM-Sarjaa, kun 33 ottelun jälkeen kasassa on 70 pistettä. Alkusarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua. JYP on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mikä näkyy myös sarjan pistepörssin puolella. Santeri Huovila ja Balazs Varga jakavat pistepörssin kärkipaikkaa 55 tehopisteellä. Ossi-Veikka Vuontisvaara johtaa puolustajien pistepörssiä 36 tehopisteellä.

– Kausi on ollut hieno tähän mennessä. Valmennus on iskostanut joukkueeseen poikkeuksellisen pelitavan ja arki on ollut erittäin laadukasta. Sitä kautta useat pelaajat ovat ottaneet isoja askeleita kehityksessään, Viitanen summaa.

– U20-joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki jo monen vuoden ajan, ja kehittymisen kulttuuri on toiminnassamme vahva. Minulle on tärkeää, että johtoryhmämme luo positiivista ilmapiiriä pukukoppiin. Valmennusryhmämme on erittäin osaava ja sen kesken on positiivinen työnteon ilmapiiri, Turunen kiteyttää.

JYP on voittanut edellisen mitalinsa U20 SM-Sarjassa keväällä 2011, kun joukkue juhli Suomen mestaruutta. Nyt kevääseen suunnataan korkein tavoittein.

– Aina kun kilpailuun osallistuu, sitä ollaan voittamassa. Me olemme kauden alusta lähtien lähteneet voittamaan sarjaa. Sitä kohti pitää mennä porras kerrallaan, ensin runkosarjassa ja sitten pudotuspelisarja kerrallaan, Turunen tiivistää.