Juha-Pekka Haataja liittyy JYPin valmennustiimiin

JYPin valmennusryhmä vahvistuu vankalla pelaajataustalla, kun Juha-Pekka Haataja liittyy Mikko Heiskasen johtamaan valmennusryhmään. Sopimus kattaa tämän ja ensi kauden.

Haataja on pelaajauransa jälkeen ollut Viima Hockeyn yksilövalmentajana muun muassa Mikkelin Jukurien palveluksessa.

– Lopettamisen jälkeen on ollut tähtäimenä päästä seuratyöhön. Muutaman viime vuoden olen tehnyt yksilövalmennusta, nyt myös pari päivää viikossa Viiman kautta Mikkelin Jukureissa. Halusin pysyvämmän pestin ja siihen aukesi JYPistä mahdollisuus, Haataja kertoo.

– Asiat ovat tapahtuneet nopeasti. Piti viettää rauhallinen perhejoulu Thaimaassa, mutta puhelin alkoi soida, kun valmentajamarkkinoilla tapahtui käänteitä. Uudenvuodenaattona saavuin Suomeen ja siitä saimme asiat nopeasti JYPin kanssa maaliin.

JYPissä koettiin, että uusittu valmennustiimi kaipaa vielä yhden lisävahvistuksen.

– Koimme, että tarvitsemme valmennustiimiin henkilön, jolla on takanaan mittava pelaajaura ja intohimoa valmentamiseen. ”Hade” tietää, mitä huippupelaajana oleminen on ja mitä sellaiseksi tuleminen vaatii. Hänen yksilövalmennustaustansa vuoksi uskomme, että saamme valmennusotettamme vietyä myös henkilökohtaisemmaksi, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Haatajalla on takanaan lähes 20 vuoden mittainen ura jääkiekkoammattilaisena. Kansainvälisiltä kentiltä kokemusta löytyy KHL:stä ja SHL:stä, mutta pääosa urasta meni Liigassa. Kärppäkasvatti pelasi Liigassa 881 ottelua, joissa syntyi 582 tehopistettä. 41-vuotias Liigan piste- ja maalipörssin voittaja on tehnyt eniten ylivoimamaaleja Liigan historiassa ja voittanut Liigassa kolme Suomen mestaruutta, yhden hopean ja kaksi pronssia. Pelaajaura päättyi keväällä 2020 KooKoossa.

– Omasta lopettamisestani on vain kolme vuotta, joten minulla on runsaasti kosketuspintaa nykyajan jääkiekkoon. Omat vahvuuteni olivat hyökkäys- ja ylivoimapelaamisessa, joten haluan tuoda siihen pieniä juttuja. Lisäksi ymmärrän urani kautta pelaajan mielenmaisemaa, joten voin samaistua asioihin, joita he käyvät läpi ja poistamaan lukkoja, jos sellaisia ennestään on, Haataja sanoo.

Haataja liittyy JYPin valmennukseen myöhemmin tällä viikolla, mutta on jo tänään LähiTapiola Areenalla seuraamassa Kärpät-ottelua. Kumman riveissä kärppäkasvatti tänään seisoo?

– JYPin tietenkin, mies naurahtaa.