Konnekuljetuksen otteluennakko: JYP janoa lisää Kouvolasta, Haatajalle luvassa erityinen ilta

JYP palasi riemukkaasti takaisin voittojen tielle Tapparan vieraana keskiviikkona, jonka myötä yhdeksän ottelun tappioputki on nyt historiaa.

Voitto toi joukkueelle rutkasti virtaa vierasturneelle, joka jatkuu heti torstaina Kouvolassa KooKoon vieraana. JYP-valmennuksen Juha-Pekka Haatajalla on KooKoosta paljon ”sisäpiirin” tietoa, sillä lopettihan mies oman pelaajauransa vasta reilut kolme vuotta sitten kouvolalaisten paidassa. Kouvolassa on tunnetusti ”lentokenttäkaukalo”, mikä tekee pelaamisesta hieman erilaista.

– Siellä on maksimimittainen kaukalo, joten peli on hieman erilaista, mitä on monessa muussa paikassa. Leveä kaukalo tuo vähän erilaisia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Siellä on keskustaa puolustettava tiukemmin, Haataja analysoi.
– Iso kaukalo myös vähän hämää. Kulmissa ja laidoissa on enemmän tilaa. Tulee helposti tunne, että peli on hallussa, mutta ollaan kuitenkin ulkopuolella. Sitä pitää teroittaa joukkueelle.

JYP ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syyskuun lopussa JYP vei pisteet maalein 3-0 kotikaukalossa, mutta lokakuussa kouvolalaiset olivat parempia osumin 6-3 kotipelissään. Ottelun enemmän pelannut KooKoo on sarjataulukossa JYPiä edellä neljä pistettä, joten kamppailu on todella tärkeä molemmille joukkueille.
– Kyllä siellä tulivoimaa on. Ehkä hekään eivät ole sillä runkosarjan sijoituksella, missä haluaisivat ja missä odotukset olivat ennen kauden alkua. On siellä silti ratkaisuvoimaa varsinkin hyökkäyspäässä. Heillä on paljon taitavia yksilöitä, joiden kanssa pitää olla tarkkana, Haataja
toteaa.

Ilta on varmasti erityinen kolminkertaiselle Suomen mestarille ja kauden 2012-13 maali- sekä pistepörssin voittajalle.
– Luvassa on hieno ilta minulle. Kouvolasta minulle jäi hienot muistot, ja olen sinne päin pitänyt yhteyttä. Olin siellä neljä kautta, mikä oli tavallaan lyhyt jakso koko uran mittapuulla, mutta merkityksellinen minulle, Haataja sanoo.
– Nyt tietenkin minulla on täysi fokus siinä, että JYP matkustaa voiton kera takaisin Keski-Suomeen!

Haatajan mukaan töitä mentaalipuolella on tehty viimeisen reilun viikon aikana. Siitä ensimmäinen osoitus saatiin keskiviikkona sarjakakkosen Tapparan vieraana.
– Meillä on hyviä pelaajia ja kaikki taidot ovat olemassa. Tämä voi vielä kääntyä joukkueelle positiiviseksi, koska tämä on myös iso kasvunpaikka. Tämä voi olla valtava voimavara, kun tämä nyt käännetään, Haataja huomauttaa.
– Siellä on tervepäinen joukkue kopin sisällä. Paljon on kaikkea tapahtunut, mutta vielä on parikymmentä peliä jäljellä. Edelleen on kaikki mahdollisuudet olemassa. Emme ole heittäneet kirvestä kaivoon.

Ottelu Kouvolassa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua maksullisella MTV Katsomo Urheilu+-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.